Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz

Tokat Erbaa'lı hemşehrimiz Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz...

2017-03-21
Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz

Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Rektör Danışmanı görevine atandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, 16.03.2017 tarihinden itibaren Rektör Danışmanı görevine atandı.

Doç. Dr. Uzunöz yaptığı açıklamada:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini tevdi eden Rektörumuz, Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya en kalbi duygularla hürmet eder, Cenab-ı Allah'a hamd ederim..Bu kutlu görevde muaffak olmak için dostlarımdan, küçüklerimden, büyüklerimden destek ve dua beklerim... dedi.

Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz Kimdir?

Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu öğrenimini Erbaa ve Havza'da, lise öğrenimini Amasya Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitiminde "Determination of Secondary Education Geography Teachers' and Students' Achievement Level of Geography Education's General Objectives" adlı tezle yüksek lisans derecesini aldı. 2008 yılında Dokuz eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitiminde "Effects of The Multiple Intelligence Theory on The Retention Attitude And Achievement of The Students In Geography Lesson Of Nineth Grade In Secondary Education" adlı tezle doktora derecesini aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitiminde öğretim üyeliği ve bölüm başkan yardımcılığı görevinde bulunan Uzunöz, 2013 yılında doçent oldu. 2014 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde göreve başlayan Uzunöz, Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurul Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş olup 16.03.2017 tarihinden itibaren Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın danışmanlığını, 17.03.2017 tarihinden itibaren de Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmeye başlamıştır.

Abdulkadir Uzunöz, Romanya, Norveç, Fransa, Hollanda, Estonya, Almanya, Portekiz, İsviçre, Çin Halk Cumhuriyeti gibi daha birçok ülkeye ait üniversitelerde çalışmalarda bulunmuştur. İkisi kendi editörlüğü olan, tek yazarlı ve editörlü toplam beş (5) kitabı olup bir (1) kitabın bölüm yazarlığı bir (1) kitabın da editörlüğü halen devam etmektedir. Ayrıca International Social Sciences Education Journal "ISSEJ" dergisinin editörlüğünü, birçok ulusal ve uluslararası akademik derginin hakemliğini yapmakta olup, yurtiçi ve yurtdışında birçok makale yayımlamıştır. Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Fatma Saçlı Uzunöz ile evlidir.

Sayfa Başı