REŞADİYE KAYMAKAMI ŞAŞIRTTI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

REŞADİYE KAYMAKAMI ŞAŞIRTTI

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem’in sosyal medya hesabı...

2017-04-03
REŞADİYE KAYMAKAMI ŞAŞIRTTI

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem'in sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu 1 Nisan şakasının etkileri devam ediyor. Erdem'in 1 Nisan şakasını beğenenlerin yanı sıra eleştirenlerde oldu

Reşadiye ilçe Kaymakamı Faruk Erdem, 1 Nisan'da sosyal medya hesabında yol çalışmaları sırasında tarihi eserler ile sikkeler bulunduğu şeklinde paylaşımda bulundu. Altın sikke fotolarını da yayınlayan Kaymakam Erdem'in paylaşımını okuyanlar yazılı metnin sonunda 1 Nisan şakası ibaresini gördü.

Kaymakam Erdem 1 Nisan şakası yapmak için sosyal medya hesabında. Aybastı-Reşadiye arasını yeni bir güzergahla bağlayacak ve yapım çalışmaları devam eden Aybastı-Reşadiye karayolu çalışmalarında ilçemiz Saraykışla köyünde yüklenici firma tarafından yürütülen kazı çalışmaları sırasında milattan sonra 3 ve 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen bazı tarihi eserler ile yeraltı şehri olduğu düşünülen kalıntılar bulundu. Kaymakamlığımız tarafından çalışmalar durdurularak ilgili kurumlarla bağlantıya geçildi ve teknik ekipman ve cihazlarla incelemeler başlatıldı. Yapılan incelemede Saraykışla köyü civarında milattan sonra 3 ve 4. yüzyıla ait antik bir Roma kenti olduğu düşünülen alanda yapılan kazılarda Anadolu Parsı, Anadolu Aslanı gibi nesli tükenen hayvanlar ile sikke ve mozaikler ortaya çıkarıldı. Antik Kent'in bölgemize ekonomik, sosyal ve kültürel olarak canlılık katacağı ve büyük bir fayda sağlayacağı düşünülmekte olup, Reşadiye için hazine değeri taşıyan bu kentin gün yüzüne çıkarılabilmesi için Antik Kentin üzerindeki yerleşim alanları kamulaştırılacak ve kazı çalışmalarına derhal başlanacaktır. Ayrıca Reşadiye'nin mevcut yerleşim alanındaki bina ve evler dahil tüm yapılar mevcut yasalar çerçevesinde yıkılarak, vatandaşlarımız tahliye edilecektir. Vatandaşlarımızın ortak talepleri doğrultusunda ilçemizin başka bir alana taşınması sırasında devletimiz her türlü imkanı kullanarak vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir. Az önce yazılan her şey tamamen kurgu olup, gerçekle ilgisi yoktur. Bugün 1 Nisan olduğu için biz de vatandaşlarımıza 1 Nisan şakası yapalım dedik. Anlayışınız için teşekkür ederiz yazılı idi.

Sayfa Başı