TOKAT YAVAŞ MODA GÜNLERİ VE TÜRKÜ BAYRAMI BAŞLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT YAVAŞ MODA GÜNLERİ VE TÜRKÜ BAYRAMI BAŞLADI

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından organize edilen...

2017-05-19
TOKAT YAVAŞ MODA GÜNLERİ VE TÜRKÜ BAYRAMI BAŞLADI

Tokat'ta Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı başladı Tokat'ın geleneksel el sanatlarının ve türkü kültürünün canlandırılması amacıyla düzenlenen Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı başladı.

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı, Gazi Osman Paşa Stadı önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Tokat'ın geleneksel el sanatlarının ve türkü kültürünün canlandırılması amacıyla düzenlenen Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı başladı. Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Tokat başta olmak üzere Edirne, Manisa, Kırşehir, Ankara, Erzurum, Trabzon ve Silifke'den 7 bölgeden gelen folklor ekipleri yürüyüş boyunca yöresel halk oyunlarını sergiledi. Hafif yağmur yağışı altında yapılan yürüyüş tarihi Sulu Sokak Çarşısı'nda sona erdi.

Tokat Valisi Cevdet Can tarihi şehir, kültür başkenti Tokat'ı geleneksel el sanatlarının başkenti yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Törenin açılış konuşmasını yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 3 gün boyunca kentte kültürel etkinlikler yapılacağını ifade ederek,"Bugün burası bayram alanı gibi. Bir taraftan Tokat'ımızın yöresel halk oyunları var. Diğer taraftan Tokat'ımızın el sanatları ile ilgili hanımlarımızın ustalarımızın sanatkârlarımızın bütün el emeği göz nuru eserleri ile yöresel lezzetleri var. Yani kısacası bugün Tokat'a dair ne varsa her şey var dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı da Hüseyin Yayman, Tokat'ın gelenek ile geleceği birleştiren bir şehir olduğunu belirterek, Tokat Türk İslam medeniyetinin en önemlilerinden bir tanesi. Tokat'ı biz sadece kültürel değerleri ile sadece cömertliği ile sadece güzel insanları ile bilmiyoruz. Biz Tokat'ı türkülerimiz, hüzünlerimiz ile biliyoruz. İngilizlerin bir atasözü var 'Türküleri yazanları kanunları yazanlardan daha güçlüdür' Tokat türkü, destan yazan şehirlerden bir tanesi diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Coşkun Çakır'ın da katıldığı programda el sanatları sergilerinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından, protokol ve katılanlar stantları gezdi.

Sayfa Başı