Tokat'ta Gebe Düve İthalatı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Gebe Düve İthalatı

Pazar Süt Üreticileri Birliği tarafından...

2017-05-20
Tokat'ta Gebe Düve İthalatı

Tokat'ın Pazar ilçesinde kendini 2 yılda amorti eden simentel ırkı 270 gebe düve, hayvan sahiplerine teslim edildi.

Pazar Süt Üreticileri Birliği tarafından İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün de verdiği destekle Avusturya'dan 270 adet simentel ırkı gebe düve ithalatı gerçekleştirdi. Bölgenin en önemli süt üretim merkezlerinden birisi olan ilçenin bu proje ile yıllık 1 milyon 500 bin lira net kar elde etmesi hedefleniyor.

Pazar Belediyesi Hayvan Borsası'nda gerçekleşen dağıtımda 270 simentel ırk gebe düve, üreticilere dualarla teslim edildi. Pazar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Celal Akın, hepsi gebe olan düvelerin 3 ile 4 ay içerisinde buzağılamaya başlayacağını, üreticinin sütten elde edeceği gelir ve buzağılara birlikte yapılan yatırımın 2 yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini söyledi.

Bölgenin sütü çok kaliteli olduğundan büyük firmaların taleplerini karşılayamadığı için bu projeyi geliştirdiklerini söyleyen Akın,"Projemizin ilçemize olan maliyeti 3 milyon 200 bin Türk Lirası. Birliğimize bünyesindeki 42 üyemize bu hayvanların teslimini gerçekleştiriyoruz. Süt üreticilerine önemli katkı sağlayan bir proje ile her bir hayvan yılda yaklaşık 7.5 ton süt üretecek. Aynı zamanda gebe olan düveler yakın zamanda buzağılamaya da başlayacak. Hem etinden hem sütünden faydalanabilen bu özel ırka ilçe olarak yaptığımız tüm harcamaların 2 yıl içerisinde amorti edileceğini öngörüyoruz. İlçe kaymakamlığımıza ve yetkililerimize bizlere sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Gebe düvelerden kendisinin de aldığını söyleyen Sinan Eksu, ithal olan bu hayvanların kesinlikle üretiminin yapılması ve kesime gönderilmemesi gerektiğine dikkat çekerek,"Kasaba, kesime vermemelerini istiyorum. Ondan sonra da mal yok diyoruz. Aha sana çiçek gibi mal gelmiş. Bunları damızlık yaparak memleketimizde çoğaltırsak, biz dışarı satarız, niye dışarıdan alalım? Onun için bu malları çoğaltmak lazım" diye konuştu.

Sayfa Başı