NİKSAR'DA DİKKATLER ONLARIN ÜZERİNDEYDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

NİKSAR'DA DİKKATLER ONLARIN ÜZERİNDEYDİ

Niksar Belediyesi tarafından....

2017-05-29
NİKSAR'DA DİKKATLER ONLARIN ÜZERİNDEYDİ

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 564. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında atlılar eşliğinde Fetih yürüyüşü düzenlendi.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethedişinin 564. yılı münasebetiyle Niksar Belediyesi kutlama programı düzenledi. Tokat ve Sivas'tan gelen atlılar eşliğinde düzenlenen yürüyüşte, Niksarlılar fetih coşkusunu yaşadı.

İlçe Şehir Stadyumundan başlayarak Pazartesi Pazarı Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşe Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Eraslan, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından burada konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, böyle anlamlı bir zaferi kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın müjdelediği kutlu zafere nail olan güçlü bir ecdadın torunlarıyız. İstanbul'un fethi bir çağı değiştirmiştir. Ama fetih sadece savaşla kazanılmaz, fetih bundan sonra hizmetle olur. Biz millet olarak, Resullullah'ın ümmeti, o pak ecdadın nesli olarak hizmete devam edeceğiz" dedi.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise; "564 Yıl önce bu güzel şehri Türklere ebedi yurt yapan, Peygamber Efendimiz'in müjdelediği o kutlu Komutanı ve o muzaffer orduyu, tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Biz biliyoruz ki İstanbul'un fethi kutlamaları dünya durdukça devam edecektir. Bu anlamlı günün tüm milletimize kutlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından atlı birlikler daha sonra tarihi Leylekli Köprü üzerine çıkarak kılıçlarını çekip halkı selamladı.

Sayfa Başı