TOKATSPOR'DA MALİ DURUM | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKATSPOR'DA MALİ DURUM

Tokatspor'un geçmişteki borçlarına ayıracak böyle bir sermayemiz yok...

2017-06-15
TOKATSPOR'DA MALİ DURUM

Tokatspor Başkanı Bahri Çabuk, kulübün 7.5 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Biz kendimize göre bir bütçe ile buraya geldik, bu bütçeyi de futbol kulübüne ayırdık. Tokatspor'un geçmişteki borçlarına ayıracak böyle bir sermayemiz yok" dedi.

Spor Toto 2. Lig takımlarından Tokatspor'da iki hafta önce yapılan kongrede göreve gelen Bahri Çabuk, yaptıkları çalışmalarla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Kulüp binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklamalarda bulunan Başkan Çabuk, kulübün mali durumuna değinerek, "Tokatspor, ligde kalmayı başardı en büyük sevincimiz budur. Üzüntümüz ise takımın olağanüstü borçlarıdır. Kongrede 6 milyon gibi bir bütçe ile devraldığımız kasa bugün 7.5 milyon liraya kadar geldi. Tabi bunlar bizim tespit edebildiklerimiz. Tespit edemediğimizi de bekliyoruz yani, sürpriz olarak da değerlendirmiyoruz. Ancak bu borçlar tabii ki her kulüpte var. Bizim kulübümüzde daha fazla var. Bizim kulüp sportif açıdan borçlanmış ama sportif açıdan hiçbir başarı elde edilmemiş. Her yıl, son 5 yıldır özellikle hep böyle son maçlarda ligde kalan bir takım olarak gelecek yıl iki yılda kalmayı başarmış ve bundan sevinç duyulmuş. Bunlar bizi hep rahatsız ettiği ve üzdüğü için bir geçen seneki kongreden sonra bir yıl boyunca burada yeniden yaşanacak kongre atmosferini bu sefer kendi lehimize çevirip bu yönetime talip olmaya karar vermiştik. Şu anda Yönetim Kurulu olarak bu görevin başındayız. Biz buraya kimseyle kavgaya gelmedik. Ama Tokatspor'un olağanüstü borçlarını ödeyecek bir bütçeyle de gelmedik. Biz bugün Tokatspor Kulübü'nü en iyi şekilde temsil etmek, başarılı bir şekilde sezonu tamamlamak, hedeflerini büyütmek için geldik. Bunun için de bir yapılanma, yeni bir ekonomik süreci bu sene yapacağız. Her şey bizi bekliyor. Biz kendimize göre bir bütçe ile buraya geldik, bu bütçeyi de futbol kulübüne ayırdık. Tokatspor'un geçmişteki borçlarına ayıracak böyle bir sermayemiz yok" dedi.

"Tokatspor'un kasasında para yok"

Kötü süreci en iyi şekilde aşmak istediklerini ifade eden Başkan Çabuk, "15 gündür yaptığımız çok şey var bize göre, bunları değerlendiriyoruz. Aynı zamanda futbol takımının oluşması için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Tokatspor'un kasasında para yok, Tokatspor'a para vadeden kimse de yok. Ama biz kendi arkadaşlarımız, kendi çevreleriyle alakalı, çeşitli sponsorlarla görüşerek bu sorunlarımızı çözüyoruz. Projeler üretiyoruz. Bu projelerin içinde kombine kartları var. Bu kartları biz ticari amaç olarak değil, sadece halkımızı, seyircimizi tribünde görmek amacıyla katkıda bulunsunlar diye fiyatlarını onlara göre ayarladık. Birkaç çalışmamız daha var, onları da zamanı geldiğinde açıklayacağız" diye konuştu.

Sayfa Başı