TOKAT YENİ NESİL SANAYİ SİTESİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT YENİ NESİL SANAYİ SİTESİ

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada...

2017-07-08
TOKAT YENİ NESİL SANAYİ SİTESİ

Geçtiğimiz yıl Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun çalışmaları doğrultusunda Sanayi Sitesi'nin taşınması için yeni yer arayışları tamamlanmış ve Belediye Meclisince alınan karar ile yeni sanayi sitesinin taşınacağı alan belirlenmişti. Başkan Eroğlu yeni sanayi sitesinin taşınması işlemleri için gerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerekse Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile çeşitli görüşmeler yapmıştı.

Tokat ilinin de dâhil olduğu dokuz ilde şehir içerisinde kalan Sanayi Sitelerinin taşınmasıyla ilgili 1 Temmuz 2017 Tarihinde Resmi Gazetede "Üretim Reform Paketi" yayınlandı. Üretim Reform Paketi bilgilendirme toplantısına katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeni Nesil Sanayi Sitesi'nin Bakanlığın Reform Paketi içerisinde olduğunun müjdesini verdi.

Ankara'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün Başkanlığı'nda düzenlenen Üretim Reform Paketi bilgilendirme toplantısına; Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel ve Sanayi Kooperatif Başkanı Fehmi Çankaya ve yeni kurulan Sanayi Kooperatifi Başkanı Altan Çelik katıldı.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Daha önce arsa tahsisi yaptığımız Yeni Nesil Sanayi Sitesinin yapımında esnafın lehinde kredilendirme ve diğer yapım aşamalarıyla ilgili bakanlık yetkilileriyle görüştük. Bakanlık reform paketinde 2019 Yılı sonuna kadar Yeni Nesil Sanayi Sitesinin yapılarak taşınması öngörülüyor.

İlimizde yapacağımız Yeni Nesil Sanayi Sitesi için destek olan Bakanımız Dr. Faruk Özlü'ye, Valimiz Ömer Toraman'a, Tokat Milletvekillerimize, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'ne, yeni ve mevcut sanayi Kooperatif Başkanlarına ve üyelerine, tüm emeği geçenlere katkılarından dolayı şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni yapılacak sanayi sitesiyle birlikte inşallah esnafımız daha fazla kazanacak. Hayırlı olsun." dedi.

Sayfa Başı