KIRKBADALLAR YENİLENDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KIRKBADALLAR YENİLENDİ

Kültür ve Turizm Projeleri arasında yer alan Kırkbadallar Düzenleme projesi....

2017-07-18
KIRKBADALLAR YENİLENDİ

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun Kültür ve Turizm Projeleri arasında yer alan Kırkbadallar Düzenleme projesi tamamlanarak hayata geçti.
Kırkbadallar'ın doğal ve kültürel kaynakları, fiziksel çevresi, burada yaşayan ve bu merdivenleri kullanan insanların yararı, sağlığı ve konforu için estetik yaşamın buluştuğu bir yol haline getirilmesi amacıyla ihale ile yapımına başlanılan Kırkbadallar Tokatlılara hizmet vermeye başladı.
Kırkbadallar'da yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Eroğlu Kırkbadallar düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada; "Tokat denilince, Tokat'ın kebabı, Taşhanı, Mevlevihanesi gelir. Bir de Tokat denilince akla Kırkbadallar gelir. Aslında 102 basamağı vardır ancak Kırkbadallar olarak bilinir. Kırkbadalları yenileme sözümüz vardı. Kırkbadallarımızı yeniden rehabilite ederek her anlamda güzel bir Kırkbadalları inşaa edeceğiz demiştik. Yaklaşık 7-8 ay önce ihalesini yapmış ve çalışmalar başlamıştı. Şuan itibariyle Kırkbadallarımız bitmiş durumda. Pergolaları, ışıklandırmaları ve zeminiyle her anlamda bitmiş durumda. Sadece yeşillendirilmesi ve çiçeklerle süslenmesi kaldı. Sağlı sollu bulunan evlerimizinde boya ve cephe giydirmeleri ile her anlamda güzel bir alan olmuş olacak. İnanıyorum ki; yaptığımız çalışmalarla tarihten gelen o sembol olma özelliğini ve hüviyetini bundan sonra çok daha güzel bir şekilde devam ettirecek.
Kırkbadallar, Dörtyüz Basamak Olacak
Projemizin bir de ikinci etabı var. Şuanda bitirdiğimiz alandan Hac Dağına kadar olan kısımda da basamaklarımızı devam ettireceğiz. O bölgelerdeki kamulaştırma problemlerini çözdüğümüzde ikinci etabında çalışmalarına başlayacağız. İkinci etapla birlikte Kırkbadallar dörtyüz badal olarak Tokatlının hizmetinde olacaktır. Tokatlı hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

Sayfa Başı