Türkiye'nin Tek Güreş Kulübüne Sahip Köyü | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Türkiye'nin Tek Güreş Kulübüne Sahip Köyü

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyü...

2017-09-05
Türkiye'nin Tek Güreş Kulübüne Sahip Köyü

Türkiye'nin ilk ve tek güreş kulübüne sahip köyü olma özelliğiyle bilinen Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyü, yetiştirdiği sporcularla da dikkat çekmeye devam ediyor.

2015 yılında kurulan müstakil kulübüyle birlikte Milli takım başta olmak üzere birçok büyük kulüp ve turnuvaya da sporcu göndermeye başlayan Çıkrık köyü, bu yıl 2.'si düzenlenen Karakucak Güreşleri'ne de ev sahipliği yaptı. Çevre il ve ilçelerden katılım sağlayan 20 kulüpten 300 pehlivan, 11 sıklette yapılan müsabakalarda ter döktü. Tokat'a 65, Yeşilyurt ilçesine ise 11 kilometre uzaklıktaki köy yaylasında düzenlenen etkinlikleri başta köy sakinleri ve Tokatlılar olmak üzere yurdun bir çok yerinden bölgeye gelen ziyaretçiler de takip etti.

Attıkları adım sonrasında elde edilen başarının da Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Çıkrık Güreş Spor Kulübü Başkanı Seyrani Güneş, "Mayayı attık ve maya tuttu. Kırkpınar'da tarihi bir başarı yakaladık. İlk defa köyümüzden milli mayo giyen sporcumuz çıktı. İnşallah bunun daha sonra arkası gelecek. Tüm bu Çıkrık köyünün desteği ile güzel bir şeyler yakalayacağız burada" dedi.

2 yıl önce muhtar olan ve köyü için yaptığı ilk icraatlardan birisinin de bu spor kulübünün kurulması olduğunu söyleyen Çıkrık Köyü Muhtarı Mahmut Sağır ise öncelikli amacının köyün gençlerini kötü alışkanlardan uzaklaştırarak ata sporu güreşe yöneltmek olduğunu belirterek, "Köyümüzün gençlerini kötü huylardan arındırmak için, spora yönelttik. Bu spor, bölgemizde de seviliyor. Böyle bir şeye kalkıştık ve şu anda Avrupa Şampiyonası'na bir eleman gitti. Türkiye şampiyonları çıkardık. Allah'ın izniyle, büyüklerimizin de sayesinde daha da ileriye götürmeyi planlıyoruz. Dünya şampiyonu da çıkacağına inanıyorum buralardan" diye konuştu.

Köy halkından Ali Uzay Sarı da köylerinin güreşi sevdiğini ve kulüpleri sayesinde birçok pehlivan yetiştireceklerine inandıklarını söyledi.

Sayfa Başı