3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BAŞINA GELENLER | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BAŞINA GELENLER

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde ....

2017-09-07
3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BAŞINA GELENLER

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde 3 yaşındaki çocuğu Bulut Bayram Çakır'ın kopan parmağının ihmal yüzünden yerine dikilemediğini iddia eden baba savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Olay 2 Eylül günü Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde meydana geldi. Rasim-Havva Çakır çiftinin en büyük çocukları Bulut Bayram Çakır evlerinin önünde küçük baltayla odun kesmeye çalıştı. Bu sırada küçük çocuk baltayı sağ başparmağına vurdu. Küçük balta çocuğun baş parmağını birinci boğumundan kopardı. Bulut Bayram'ın ağlama sesini duyan babası Rasim Çakır, oğlunu ve kopan parmağının parçasını alarak Reşadiye Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük Bulut Bayram ambulansla Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Akşam saatlerinde hastaneye giriş yapan Bulut Bayram Çakır'ın kopan parmağı iddiaya göre dikilemedi ve başka bir ile sevk edilmesi kararlaştırıldı. İddiaya göre saatlerce hastanede bekleyen Çakır ailesi, daha sonra Malatya Turgut Özal Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Fakat burada doktorlar, fazla zaman geçtiği için kopan parmağın dikilemediği belirtti. Aile bunun üzerine Tokat'a geri döndü.

Baba Rasim Çakır, Reşadiye Cumhuriyet Başsavcılığına giderek olayda ihmali olduğunu öne sürdüğü kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı, parmağı kopan 3 yaşındaki Bulut Bayram Çakır'ın sevkinde hava ambulansının Tokat'taki söz konusu hastaneye ulaşma süresi düşünülerek daha hızlı olacağı gerekçesiyle karayolu ambulansının kullanıldığını açıkladı. Bakanlıktan medyada yer alan "Dikecek hastane aranırken, 3 yaşındaki çocuk parmağından oldu" haberi ile ilgili yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yapılan inceleme sonrasında parmağı kopan Bulut Bayram Çakır'ın 19.20'de Reşadiye Devlet Hastanesine başvurduğu "baş parmağının travmatik ampütasyonu" teşhisiyle Tokat Devlet Hastanesine sevk edildiğinin görüldüğü kaydedildi. Tokat Devlet Hastanesine 21.06'da girişi yapılan hastanın muayenesi sonrası baba Rasim Çakır'a söz konusu hastanede yapılabilecek müdahaleler anlatıldığı belirtilerek kopan parmağın dikilemeyeceği (replantasyon ameliyatının) sadece güdük onarımı yapılabileceğinin söylendiği belirtildi.

Replantasyon isteyen babanın talebi üzerine sevk için 112'ye başvurulduğu kaydedilen açıklamada, "Hasta, 112 tarafından ameliyatın yapılacağı uygun hastane olarak tespit edilen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Araştırma Hastanesine 00.40'ta nakledilmiştir. Sevk, hava ambulansının Tokat'taki söz konusu hastaneye ulaşma süresi düşünülerek daha hızlı olacağı gerekçesi ile karayolu ambulansı ile gerçekleştirilmiştir" denildi

Sayfa Başı