BAŞKAN EROĞLU KANAL TOKAT PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU KANAL TOKAT PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Kanal Tokat Projesinin şehrin ekonomisine ve turizmine can vereceğini ...

2017-09-09
BAŞKAN EROĞLU KANAL TOKAT PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Kanal Tokat Projesi kapsamında devam eden peyzaj çalışmalarını teknik ekibiyle birlikte yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kanal Tokat Projesinin şehrin ekonomisine ve turizmine can vereceğini söyledi.


Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada; "Tokat Halkı istedi, biz de sözümüzü tuttuk. Tokatlılar ne istedilerse biz onu yaptık. Seçimlerde biz şu projeleri yapacağız dedik, halkımız da onayladı değil mi!
Kanal Tokat şehre ne getirecek ne katkı sağlayacak gibi cümleleri soranları duyuyoruz.
Değerli hemşehrilerim daha 1 yıl önce yapılamaz denilen, hayal olarak görülen projenin 1.Etabını %98 oranında tamamladık. Yapılırsa çok büyük iş başarılmış olur denilen işlerin Allah'a şükür bir yıl olmadan çoğunu bitirdik. Bu Ülkenin kaderi 3. Köprü ve Avrasya Tüneli yapılırken de Sayın Cumhurbaşkanımız hazımsız ve toplumun geneline hitap etmeyen düşüncelerin eleştirisine maruz kalmıştı. Halkımız arif çalışanı çalışmayanı çok iyi biliyor. Halkımızın %80'ninin takdir ettiği güzellikleri Tokat'a sunmaya devam edeceğiz.
Belediyelerin asli görevi Şehri mamur yaşanabilir kılmaktır. Biz halkımızdan aldığımız yetkinin gereğini yapıyoruz. Artık Tokatlılar başka şehirlerdeki güzellikleri görüp gıpta etmeyecek. Bizzat bu güzelliklere sahip olduğu için şehirleriyle övünç duyacaklar.
2019'da Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımız Şehirlere Büyük Vizyon hedefi koymakta. Bizde çalışmalarımızı bu düsturla devam ettiriyoruz. Biz Şehrimizin iş talebini zaten öncelikli çalışmalarımızda bulundurduk. İşte OSB'de istihdam 3,5 yılda 1200 kişiden 5000 üzerine çıktı. Belediye Başkanı olarak derdimiz daima bu şehrin insanının Tokat'ta doymasıdır. Tokat İli 2015 nüfusu 593 bin kişiden 2016 yılı nüfusu 602 bin kişiye çıkarak artı yönüne ivme almıştır. İşte bunlar iş imkânlarının artması sonucudur. En yüksek oranda Tokat Merkez'de sağlanmıştır. 2015'te 142 bin olan Tokat nüfusu 2016'da 148 bine çıkmıştır. Bu durum ekonomik göstergelerin Tokat'ta olumluya dönüştüğünün en önemli göstergelerindendir.
KANAL TOKAT'TA 2.ETAP ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Her şey Tokat için diyerek çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza daha güzel bir Tokat için devam ediyoruz. Yaklaşık 10 ay önce başlattığımız Kanal Tokat Projemizde ırmak içerisinde yaptığımız çalışmalar bitti. Suyu tutacak olan Rubber-Dum sistemi kuruldu. Yine ırmak içerisinde ki membran ve dört ayrı noktada yaptığımız çökertme havuzlarımızın da yapımları tamamlandı. Şuanda su tutulacak hale geldi. Şuanda ise Kanal Tokat etrafındaki alanlarda peyzaj çalışmalarımıza başladık. Belediye olarak hem kanal üstü kapama hem de arazi tesviyesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avm karşısındaki alanda sosyal tesis ile süs havuzları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve oturma alanlarının yapımına devam ediyoruz. Irmak içerisinde ki çalışmalarımızı tamamladığımız için şuanda suyu her zaman tutma imkânımız var. Gondollarımızın da siparişini verdik, inşallah bir aya kadar gondollarımızı teslim aldığımızda Kanal Tokat'ta insanlarımız gezmeye başlayacaklar. 2018 Yılında ise inşallah Kanal Tokat projemizi tamamen tamamlayacağız.
Bu projemiz sadece bir rekreasyon projesi değil. Bu projemiz; şehrin ekonomisini, turizmini, şehrin cazibe merkezini oluşturacak ve insanların Tokat'a gelmesi için çok önemli bir proje olarak görüyorum. Kanal Tokat'ta sadece kayık yüzmeyecek aynı zamanda Turizm cazibe merkezi olacak. Hem gündüz, hem gece burası şehrin cazibe alanı olarak insanların buraya gelmesini sağlayacak. Şehrin turizmi, ekonomisi ve vizyonu anlamında Kanal Tokat Projesi büyük şehir vizyon projesidir. Her şey değerli hemşehrilerimiz için, her şey Tokat için. Terimizin son damlasına kadar bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Sayfa Başı