ERBAADA BİLGİ EVLERİNİN SAYISI ARTACAK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAADA BİLGİ EVLERİNİN SAYISI ARTACAK

Başkan Yıldırım Bu yıl eğitim, spor, kültür ve sanat çalışmalarını...

2017-09-14
ERBAADA BİLGİ EVLERİNİN SAYISI ARTACAK

Başkan Yıldırım "Bu yıl eğitim, spor, kültür ve sanat çalışmaları etkinliklerini daha da arttıracağız" Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım önümüzdeki hafta başlayacak 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde Erbaa Belediyesinin yapacağı eğitim, spor, kültür ve sanat çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Şehrin kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri Erbaa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ESMEK), Erbaa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Okullar Ligi, Bilgi Evi gibi projelerin etkinliklerini bu yıl daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yıldırım " Okullar açılıyor, ailelerde, öğrenci ve öğretmenlerde yeni dönemin heyecanı var. Kendi çocuğumun okula bir üst sınıfta okumaya başlayacak olmasının heyecanının yanında belediye olarak yapacağımız eğitim, spor, kültür ve sanat çalışmalarının da heyecanını yaşıyorum. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize bu yıl da üstün başarılar diliyorum. Açıldığı 2015 yılından itibaren iki bin civarında vatandaşımızın katılarak sertifika almaya hak kazandığı ESMEK kurslarımızda yeni dönem başlıyor. Özellikle okul dışı derslerin
bilgi, beceri ve yeteneklerin yer aldığı kurslar var. Bu anlamda eğitime önemli katkılar sağlayan bir kurum. Vatandaşlarımızı aynı şekilde bu yıl da kurslarımıza katılmaya davet ediyorum. Bunun yanında halkımızın yoğun ilgisine mazhar olan Erbaa Belediye Şehir Tiyatromuz da yeni sezonunu açıyor. Bütün tiyatro topluluklarında olduğu gibi yaz döneminde ara vermiştik. Tiyatroda yer alan arkadaşlarımız yeni sezon için kolları sıvadı. Yeni sezon için çalışmalar başladı. Ramazanda sergilediğimiz Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı adlı oyunu Erbaa'da en az bir defa daha sergiledikten sonra ekibimiz yakın çevrede bir turneye çıkacak. Sonra da yeni oyun için çalışmalar
başlayacak. Bu sezon için hedefimiz belirli aralıklarla oyunlarımızı sergilemek ve bölgede Erbaa'nın, adını şehir tiyatrosu ile duyurmak. Çekirdek kadromuz oluşmuştu. Fakat tiyatromuza oyuncu bağlamında yeni katılım da bekliyoruz. Bu sebeple önümüzdeki haftalarda yapılacak oyuncu seçmelerine tiyatroya sevgisi ve ilgisi olan vatandaşlarımızı bekliyorum." dedi.
ERBAA'DA BİLGİ EVLERİNİN SAYISI ARTACAK
Yunus Emre Parkı içerisinde inşa edilen bilgi evi binasının tamamlandığında önemli bir eğitim merkezi olacağını söyleyen Başkan Yıldırım "Evyaba, Kuruçay, Karşıyaka Mahallesi Bilgi Evlerinde hazırlıklar son aşamaya geldi. Yeni eğitim, öğretim yılında bu bilgi evlerimiz faaliyetlerine başlayacak. Alacabal ve Erek Mahallelerinde Bilgi Evi Kurmak için çalışmalarımız ise sürüyor. " diye konuştu.

Sayfa Başı