DOKUZYÜZ YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

DOKUZYÜZ YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında...

2017-09-18
DOKUZYÜZ YILLIK GELENEK DEVAM EDİYOR

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Tokat Belediyesi tarafından Beş Bin kişiye "Ahi Pilavı" ikram edildi.

Ahilik Haftası kutlama programında konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle Ahilik Haftası kutlanacak. Bu haftanın esnafımızın daha iyiye, daha güzele gelmesine ve şehrimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çok güzel geleneklerimizden biri olan Ahilik, 900 Yıldır devam etmekte. Ahilik teşkilatında; doğruluk, dürüstlük ve ahlak vardır. Mal zenginliği değil, gönül zenginliğinin peşinde koşmuşlardır. Bugün Avrupa, batı iş ahlakı diyerek toplantılar ve programlar yapıyorlar. Buradan sesleniyoruz; ‘Ey Avrupa biz iş ahlakını 900 yıl önce ortaya koymuş ve halen devam ettiriyoruz.'

Önümüzdeki dönemlerde esnafımızın daha iyi olması maksadıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırmak gerektiğini düşünüyorum. Bir esnaf çocuğu olarak esnaflarımızın nasıl gayretler sarf ettiğini çok iyi biliyorum. Esnafımız bizim omurgamızdır, bu toplumun büyümesi ve gelişmesinin yegâne temel taşlarından birisidir. Bizler her daim esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tüm değerli esnaflarımıza başarılı bir gelecek temenni ediyorum. Esnaf odalarımızın ve örgütlerimizin esnaflarımıza daha da bir destek vererek çalışmalarını temenni ediyorum.

‘Hilesi hurdası yok, helalinden malımız; ziyadesi zarar verir, kanaattir kârımız' diyoruz. Yine Ahi Evran'ın dediği gibi; ‘Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. İlim, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.' çağrısına kulak vererek birbirimize kenetlenmeli ve bu yolda yürümeliyiz" dedi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program; "Yılın Ahisi, Yılın Kalfası ve Yılın Çırağı"na plaket verilmesi ile devam etti. Ardından, Tokat Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu. Pilav kazanının başına geçen Vali Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, vatandaşlara "Ahi Pilavı" ikram etti.

Sayfa Başı