ERBAA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

Erbaa'da İlköğretim Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına ...

2017-09-20
ERBAA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI
Tokat'ın Erbaa ilçesinde 18 Eylül 2017 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı başladı, okullarımız çocuk sesleriyle şenlendi!
İlköğretim Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Bekir ASLAN'ın çelenk sunumu ve İstiklal Marşı´mızın okunmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İlk-Ortaokulu'nda devam etti. Programa Erbaa Kaymakamı Bülent KARACAN, Belediye Başkanı Hüseyin YILDIRIM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ASLAN, daire amirleri, okul kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Bekir ASLAN,
"İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen eğitim ordusunun bir ferdi olmanın verdiği mutluluk içinde, hepinizin ilköğretim haftasını kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz.
Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilköğretimde, çocuklarımıza her şeyden önce, bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız
Sevgili Öğrenciler; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. "Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım" diyebilmelisiniz. Geleceğin, özgür ve kalkınmış Türkiye'sini yaşatacak olan sizlerin, okul öncesinden başlayarak, tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.
Sayın Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı, bu çatı altında, hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime, zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.
Bu yıl müfredatımızda köklü değişiklikler yapıldı. Değişiklikler yapılırken binlerce, on binlerce Türk insanının görüş ve fikirlerinden istifade edildi. Bu çalışmada yüzlerce kişi görev aldı. Yeni müfredatla beraber, çocuklarımız geçmişimizi ve kültürümüzü daha fazla tanıyacak, geleceğimizin 2023 ve 2071 hedeflerine daha fazla sahip çıkacak ve hedefe ulaşmak için gerekli bilgiyi, gerekli donanımı, gerekli değerleri alacaklar ve kendilerinin bu ülke için ne kadar gerekli olduklarının farkına varacaklardır. Bu çalışmayla beraber çocuklarımız, milli ve manevi değerlerle bezenmiş, Vatan, millet, ezan ve bayrak duygularını özümsemiş, 15 temmuzlarda vatanını satan değil, vatanı için toprağa yatan bireyler olarak yetişeceklerdir.
Sevgili öğrenciler, ülkemiz her taraftan sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bizler, 2023 hedeflerine hızla ilerlerken, içimizdeki ve dışımızdaki hainler, bu Müslüman Türk Milletini yok etmeye, bu aziz milleti, bu necip milleti, ümmetin son umudunu yurtsuz bırakmaya, vatanlarından etmeye çalışıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki, Türkler vatansız yaşayamaz, bizler vatansız yaşayamayız. Türk insanı ya bu toprakların üstünde yaşar, yada bu toprakların altında yatar. Bunu biz 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik, gerekirse tekrar gösteririz. Öyleyse ne yapmalıyız. Bizde, bize bu toprakları, kanlarını ve canlarını vererek emanet eden atalarımızın, mezarlarında rahat uyumaları için, her tarafta ezilen mazlumların ve Müslümanların refaha ermesi, kardeşlerimizin, bizlerin ve ülkemizin birliği ve dirliği için çalışmalıyız, çalışmalıyız, çok çalışmalıyız.
Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz, toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada, hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.
"Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. " sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak, eğitim/öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır
2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için, sadece çocuklarımızın değil, yediden yetmişe hepimizin sorumlulukları ve yapacakları vardır!
Sevgili öğrencilerim
Bu duygu ve düşüncelerle kaleminiz keskin, bileğiniz güçlü olsun, kalbiniz iman, yüreğiniz sevgi dolsun ve Allah hepinize zihin açıklığı versin diyor, herkesin yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi belirten şiirler okundu. Öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Bayrak Teslim Töreni ve temsili ders zili çalınmasının ardından tören sona erdi.

Sayfa Başı