Erbaa'da Kur'an Kursları Dualarla Açıldı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Kur'an Kursları Dualarla Açıldı

Erbaa müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan...

2017-10-18
Erbaa'da Kur'an Kursları Dualarla Açıldı

Erbaa müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Evyaba Kur'an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler 4-6 yaş gurubu Kur'an Kursu dualarla açıldı.


Evyaba Kur'an Kursu'nda 17.10.2017 tarihinde düzenlenen açılış törenine Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat İl müftüsü Ahmet Erdem, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaa İlçe Müftümüz Mehmet Ceylan, daire amirleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Kur'anı kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan ilçe müftümüz Mehmet Ceylan, konuşmasında Evyaba Kur'an kursu ile ilgili bilgiler verdi. İlçe müftümüz yaptığı açıklamada,‘‘Türkiye Diyanet Vakfı Erbaa şubesi ve hayırseverlerin katkısıyla 2013 yılında inşaatına başlanan Kur'an kursunun 2555 metrekaresi iç alan olmak üzere 3155 metrekare alana sahip olduğunu belirtti. Kur'an kursunda 100 yatılı öğrencinin barınma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren ilçe müftümüz, Evyaba Kur'an kursu inşaatının yapımında emeği geçen hayırseverlere, desteklerini esirgemeyen din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine teşekkür ederek, bu kursumuz ve 15 Temmuz Şehitler Kur'an kursumuz toplumda çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır.4-6 yaş Kur'an kursumuzda da şuan 180 minik yavrumuz eğitim görmektedir. Bu iki Kur'an kursumuza ve diğer Kur'an kurslarımıza hayırda bulunan, gayret gösteren herkesin Cenab-ı hak hayırlarını kabul eylesin ''dedi.
Evyaba Kur'an kursu açılış töreninde Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman ve İl Müftüsü Ahmet Erdem günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Açılış kurdelesi kesimi öncesi duayı Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat yaptı. Davetlilere açılış sonrası ikramlarda bulunuldu.
Evyaba Kur'an kursu açılışının akabinde 15 Temmuz Şehitler 4-6 yaş grubu Kur'an kursuna geçilerek kursun açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesi minik öğrenciler Kur'anı kerimden sureler okudular. Taşova ilçe müftüsü Harun Yılmaz'ın yaptığı dua sonrası açılış kurdelesi kesildi.

Sayfa Başı