GAZETE KÜPÜRÜ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

GAZETE KÜPÜRÜ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Sıfır bütçe ile kulüp kurarak 4 yılda Süper Lig'e çıkmayı başaran....

2017-10-28
GAZETE KÜPÜRÜ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Tokat'ta çocukluk yıllarında köyde yerde bulduğu bir gazete haberi ile sporcu olmaya karar veren Abdullah Yılmaz, antrenör olarak devam ettiği spor hayatında hayalini gerçekleştirerek Süper Lig'de kulüp başkanı oldu.

Tokat merkeze bağlı Almus Kadıvakfı köyünde 1972 yılında doğan Abdullah Yılmaz'ın hayatı çocukluk yıllarında köyde oynarken gördüğü bir gazete kupürü ile değişti. Maraton dalında Türk atletizminin en önemli isimlerinden birisi olan Mehmet Terzi'nin Balkan şampiyonu dereceleri haberini yerde bulduğu bir gazete kupüründen okuyan Yılmaz, atletizm sporu yapmaya karar verdi. Çocukluk yıllarında spor yapmaya başlayan Yılmaz, Tokat Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışırken maraton yarışlarına katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevlendirme ile Antrenör olarak çalışmaya devam eden Yılmaz, milli takıma sporcu yetiştiriyor. 8 yıl spor yaptıktan sonra 20 yıllık antrenörlük kariyerinde hayali olan kulüp başkanlığını gerçekleştiren Yılmaz'ın 4 yıl önce kurduğu Anadolu Gençlik Spor Kulübü Bayan Atletizm takımı büyükler kategorisinde şampiyon olarak Türkiye Atletizm Federasyonu Süper Ligi'ne yükseldi.

Hem kulüp başkanı, hem antrenörü, hemde şoförü

2017-2018 sezonunda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve ENKA Spor kulüplerinin de yer aldığı Atletizm Süper Ligi'nde Tokat'ı temsil edecek olan Yılmaz, başarısının yanında kulübün hem başkanı, hem antrenörü hemde şoförü olarak çalışması dikkat çekiyor. Anadolu Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Başantrenörü Abdullah Yılmaz, kısıtlı imkanlar sıfır bütçe ile kulüp kurarak 4 yılda Süper Lig'e çıkmayı başardıklarını söyledi. Atletizmde hayalini gerçekleştirerek süper lige çıkmanın heyecanın yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, "Çocukluk yıllarımda köyde oynarken yırtık bir gazete parçasından Mehmet Terzi'nin Balkan Şampiyonası derecesi haberinden etkilendim ve atletizme başlamaya karar verdim. 1989-1997 arası sporculuk yaptım, 20 yıldır da antrenör olarak görev yapıyorum. Tamamen yüreğimizi ortaya koyarak parasızda amatör ruhla yapılabileceğini gösterdik. Kurum kulüplerini geçerek şampiyon olarak süper lige çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Şu an hem kulüp başkanı, hem antrenör, hemde şoförlüğünü yapıyorum. Sporcularımı antrenmandan sonra servisle evlerine götürüyorum. Bunları ücretsiz olarak kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Hoşumuza gidiyor, işimizi sevmesek bunlara bize yük ve külfet olurdu" dedi.

"Hedefimiz büyük kulüpler içinde kalmak"

Süper lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve ENKA Spor kulüpleri gibi büyük takımların yer aldığı Türkiye'deki en iyi 8 takımı arasında olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Yılmaz, "Hedefimiz büyük kulüpler içeresinde kümede kalabilmek. Anadolu'da tek takımız, Tokat'ta atletizmde Süper Lig'e çıkan bir takımız. Sponsor bulabilirsek federasyonda destek olursa bu işi başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Yılmaz'ın yetiştirdiği sporcularda duygularını dile getirerek Süper Lig'de mücadele edeceklerinden dolayı yaşadıkları sevinci dile getirdi.

Türkiye'de 1997 yılında memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılınca Tokat'tan Ankara'ya koşarak 9 günde giden memur Abdullah Yılmaz, dönemin başbakanına teşekkür ziyaretinde bulunurken, 2000 yılında ise verilen 'yüzde 10'luk zamma hayır maratonu' adı altında 450 kilometrelik Ankara yolunu 9 günde koşarak eylem yapmıştı.

Sayfa Başı