1.Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

1.Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu

Tokat Gaziosmanpaşa (GOÜ) Üniversitesinde bu yıl ilk kez düzenlenen

2017-11-02
1.Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu

Tokat Gaziosmanpaşa (GOÜ) Üniversitesinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 1.Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumunu, 74 ülkeden 230 bilim adamının katılımıyla başladı.

GOÜ 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu'nda yapılan açılış törenine GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. GOÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Tokat Teknopark ortaklığıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan sempozyuma 74 farlı ülkeden 230 bilim adamının katkı sağlayacağını söyleyen Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu, düzenlenen etkinlikte 24'ü poster olmak üzere toplamda 359 bildirinin sunulacağını kaydetti.

Bilimsel etkinliklerinin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan ve 25'inci yılında olan Gaziosmanpaşa Üniversitesinin benzer bilimsel etkinliklere organizasyon desteği veriyor olduğunu hatırlatan Rektör Mustafa Şahin, hızlı bir şekilde gelişmeye devam eden üniversiteye, hükümet tarafından büyük imkan desteği verildiğine dikkat çekti. Rektör Şahin,"Biz niteliği artırmak için neler yapıyoruz, neler yapmalıyız, hep birlikte nasıl katkı sağlayabilirizin gayreti içerisinde bugünkü gibi sempozyum, kongre ve toplantılarla niteliğimizi artırmak için çalışıyoruz. Ülkemizde ve kurumlarımızda multidisipliner çalışmalar çok yaygın değil. Bir tıp doktoru olarak tıp ile mühendisliğin birbiriyle oldukça ilişkili olduğunu kullanılan cihazların teknoloji ile iç içe olduğunu ifade edebilirim. Üniversitemizde çok disiplinli çalışma grubumuzu oluşturarak, bu çalışma grubundan 30'un zerinde fikir, 5 proje ve birkaç sonucun çıkarmış bulunmaktayız. Bu çalışmaların bugün olmasa da yarın için oldukça katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Açılış sonrasında 'Akıllı Uzmanlaşmada Bilim Teknoloji Parklarını Rolü' konulu sempozyumun ilk sunumu, Prof. Dr. Erhan Akın tarafından gerçekleştirildi.

Sayfa Başı