ASKIDA TIRAŞ UYGULAMASI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ASKIDA TIRAŞ UYGULAMASI

Tokat'ta bir erkek kuaförü...

2017-12-23
ASKIDA TIRAŞ UYGULAMASI

Tokat'ta bir erkek kuaförü, öğrencilerin tıraş için indirim istemesi üzerine "askıda tıraş" uygulaması başlattı.

Yeşilırmak Mahallesi 600 Evler Kavşağı okullar bölgesinde yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteren 33 yıllık erkek kuaförü Murat Erler, "askıda ekmek","askıda yemek" uygulamalarına bir yenisini ekledi. Okullar bölgesinde kuaförlük yapması nedeni ile öğrencilerin tıraş olduktan sonra ödeme güçlüğü çekmesi ve indirim talep etmeleri üzerine 45 yaşındaki Erler'in ilk etapta bahşiş bırakanlarla başladığı askıda tıraş uygulamasına müşterilerinden destek gecikmedi. Müşterilerinin tıraş ücretlerinden fazla olarak bıraktıkları paraları tahtaya yazmaya başlayan Erler, biriken paralarla tıraş parası ödeme güçlüğü çekenleri tıraş etmeye başladı. Uygulamaya destek olan müşterilerinin her geçen gün arttığını ifade eden Erler, birçok öğrencinin parası olmasa da utandığı için "askıda tıraş" ile tıraş olmak istediğini söyleyemediğini, kendilerinin bu teklifi yaptığını söyledi.

Murat Erler, "İş yerimin okullar bölgesinde olması nedeni ile dar bütçe ile geçinmeye çalışan öğrencilerin tıraş ücretini sorarak pazarlık yapmak isteyenler, fiyat sorduktan sonra gidenler çok oluyordu. Bir müşterimin katkıda bulunmak istiyorum demesi ile bu uygulama başladı. Tıraş ücretlerinden bir miktar fazla bırakan müşterilerimin bu duyarlılığının devamı geldi. 5-6 aydır ağır da olsa bu uygulama ilerliyor" dedi.

Erler, genelde para yardımı anlamında katılımın olduğunu fakat bu uygulamayı direkt talep edeninin olmadığını belirterek, "Genelde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere biz teklif ediyoruz. Tıraş ücretinde yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz. Aslında 'askıda tıraş' varmış şeklinde olması gerekiyor ama Türkiye'de bu biraz zor. Yavaş yavaş oluşacak bir şey, tüm berberler bu uygulamaya başlamış olursa ülkede de böyle bir kültür oluşmuş olur" şeklinde konuştu.

Erler'in askıda tıraş uygulaması kadar kuaför salonunda müşterilerin sıra beklerken sıkılmamaları için oluşturduğu tasarım da dikkat çekiyor. Kuaför salonunda mini bilardo masası, okuma köşesi, akvaryum, kanarya, eski eşyalar yer alıyor.

Sayfa Başı