Erbaa'da Sokak Hayvanları İçin Özel Merkez Yapılacak | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Sokak Hayvanları İçin Özel Merkez Yapılacak

Erbaa Belediyesi sokak hayvanları için geçici bakım evi çalışmalarını başlattı...

2018-03-23
Erbaa'da Sokak Hayvanları İçin Özel Merkez Yapılacak

Erbaa Belediyesinden sokak hayvanları için geçici bakım evi
Erbaa Belediyesi, sokak hayvanlarına geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezi kurulması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Erbaa Belediyesi ilçedeki sokak hayvanlarına Kelkit Mahallesinde bulunan Hayvan Pazarının yanına geçici hayvan barınağı ve rehabilitasyon kurmak için çalışma başlattı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteği ile yapılacak bakım evi ile ilgili Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Erbaa Belediyesi arasında protokol imzalandı.
İlçedeki sokak hayvanlarının daha sağlıklı ortamlarda bakım ve rehabilitasyonlarının yapılması için bakanlığın desteği ile projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı göstermeliyiz. Bütün toplum olarak bu konuda duyarlılığımızı arttırmak zorundayız. Elbette zaman zaman sokak hayvanları sebebiyle problemler yaşayabiliyoruz. Bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Şimdi daha uygun şartlarda bu hayvanların bakımının yapılacağı bir bakım evini Erbaa'ya kazandırıyoruz. Orman ve Su İşler Bakanlığımızın desteği ile Erbaa'ya geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezini kazandırmak için bugün protokol imzaladık. Kısa süre içerisinde ihaleleri gerçekleştirilip inşaya başlayacağız. Zaman zaman şehir dışından Erbaa'mıza getirilerek bırakılan sokak hayvanları vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Bu şekilde dışarıdan getirilip şehrimize bırakılma yöntemi sebebiyle meydana gelen hayvan sayısındaki artış onların bakımının tedavisinin yapılmasını da zorlaştırıyordu. Bu yatırımla problemi de büyük ölçüde çözmüş olacağız." dedi.

Sayfa Başı