SGK İstanbul İl müdürü Murat Göktaş'tan SGK'lılara müjde! | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

SGK İstanbul İl müdürü Murat Göktaş'tan SGK'lılara müjde!

SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, SGK’ya borçlu işveren ve sigortalılara, borçlarını yapılandırma çağrısında bulundu.

2018-07-28
SGK İstanbul İl müdürü Murat Göktaş'tan SGK'lılara müjde!

SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, SGK'ya borçlu işveren ve sigortalılara, borçlarını yapılandırma çağrısında bulundu.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Borçluların, kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için işverenlerimiz tarafından E-Sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, primini kendi ödeyen 4/a ve 4/b (Bağ-kur) sigortalılarımız ise elden ya da posta yoluyla işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, 31.07.2018 tarihi mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen, posta veya 31.07.2018 saat 23.59 a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir" dedi.

Göktaş, açıklamasında, "Sosyal güvenlik borçlarını yapılandıran işveren ve sigortalılarımızın geçmiş dönem borçlarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, borç asıllarına ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) uygulanacağından ekonomik olarak daha uygun imkânlarda ödeme kabiliyetine kavuşacaklardır. Aynı zamanda birikmiş borçlara taksitle ödeme seçeneği getirildiğinden, ilgililer kolay ödeme imkânına sahip olabilecektir.
Ayrıca borçlarını yapılandıran işverenlerimiz; prim teşviklerinden yararlanmaya devam edebilmekte, borçlularımıza uygulanması gereken icra işlemleri durdurulmakta, ilk taksitin ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Sayfa Başı