Erbaa Belediye Personeli Sendika Üyesi Olacak | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Belediye Personeli Sendika Üyesi Olacak

Erbaa Belediyesi’nde taşeron şirketten daimi işçi kadrosuna geçen yaklaşık 300 personel, Belediye-İş Sendikasına üye olacak.

2018-11-16
Erbaa Belediye Personeli Sendika Üyesi Olacak

Erbaa Belediyesi'nde taşeron şirketten daimi işçi kadrosuna geçen yaklaşık 300 personel, Belediye-İş Sendikasına üye olacak.
Taşeron işçi sorununu ortadan kaldıran düzenleme 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hayata geçmiş ve buna göre, 4 Aralık 2017 itibariyle taşeron işçi olarak çalışanlar kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmeleri sağlanmıştı. Bu kapsamda işçilere sendikalı olma yolu da açılmıştı. KHK ile Erbaa Belediyesinde daimi işçi kadrosuna geçen 290 personel ile diğer birimlerde çalışan 19 personelin sendikalı olması için Erbaa Belediyesi ve Belediye-İş sendika yetkilileri arasında protokol yapıldı. Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Tokat Şube Başkanı Naci Güneş ile daimi işçi kadrosuna geçen personel katıldı. Toplantıda Sendika ile ilgili bilgi verildi. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplam 309 personel sendika üyesi olacağı belirtildi. Kongre ve Kültür Merkezinde personele yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Sendikalar işçi haklarını savunurken aynı zamanda işçi ve işveren arasında
köprü olan, sosyal haklarını, ekonomik haklarını koruyan yapılar. Göreve geldiğimiz günden bu yana Belediye İş Sendikamızla verimli bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma bizim kadrolu sürekli işçilerimizi kapsıyordu. Geldiğimiz bu süreçte bu anayasal hakkı biz işçilerimize sağlayalım dedik. Belediyemizde çalışan bütün işçilerimizi sendikalı olmasını istiyoruz. Hepinize hayırlı olsun." dedi.

Sayfa Başı