Erbaa'da 2000 yeni istihdam MÜJDESİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da 2000 yeni istihdam MÜJDESİ

Erbaa'da 2000 yeni istihdam olanağı yaratılacağını müjdeledi.

2019-03-12
Erbaa'da 2000 yeni istihdam MÜJDESİ

Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet İstihdam Seferberliği 2019 ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Erbaa'da 2000 yeni istihdam olanağı yaratılacağını müjdeledi.

Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp COŞKUN'un müjdeyi verdiği basın açıklaması:

"Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,
25 şubat tarihinde TOBB Başkanım Rifat HİSARCIKLIOĞLU ev sahipliğinde Sayın Bakanımız Berat ALBAYRAK Bey ve Aile Çalışma ve Sosyal Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK Hanımfendinin, oda ve borsa temsilcilerimizin ve sektör meclisi temsilcilerimizin katılımı ile düzenlenen "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganı ile İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatılmıştır. İki buçuk milyon yeni İstihdam hedefi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde başlatılan bu kampanyada işverenlerimize 8 farklı teşvik paketi sunulmaktadır. Bu tarihi desteklerin bir kısmı şunlardır;

1- Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağımız yeni İstihdamlar için 3 ay boyunca tüm maaş ve SGK ödemeleri devletimiz tarafından sağlanacaktır. Yani 3 ay boyunca Firmalarımız her yeni personel için 3.134 TL. devletten katkı alacak ve hiç ödeme yapılmayacaktır. Yani 0 maliyet.
2- Devamında 9 ay boyunca sigorta maliyetinden devlet tarafından karşılanacaktır. Yapılacak İstihdam kadın ve engelli İstihdamı ise bu süre 15 ay olacaktır.
3- Sıkıntıya düşen İşletmelerimizin işci çıkarmaları ve işi askıya almamaları için 3 ay boyunca tüm maaş ve sigorta ödemeleri kısa çalışma ödeneği kapsamında devletimiz tarafından karşılanacaktır.

Sevgili Tüccar ve Sanayicilerimiz Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güvenin en az 1 işsiz vatandaşımızın işe alarak hem işinizi geliştirin hem ülke ekonomisinin büyümesini işsizliğin azalmasına katkı sağlayın. Devletimiz bu kampanya ile İşverenlerimize destek verdiğini ve yanında olduğunu duyuruyor. Dünün en çok kazananları Türkiye'ye yatırım yapan ve İstihdam sağlayanlar olmuştur.
Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, hiç kaybetmeyeceğiz. Erbaa'da iş var, aş var, gelecek var!
Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve TOBB Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU'NUN buradan İstihdam 2019 kampanyası için destek veriyor ERBAATSO olarak 700 Üyemiz adına en az 2000 yeni İstihdam sözü veriyoruz.
İkinci bir açıklamada 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde 14 Meclis üyesi olan ERBAA TSO'nun Yönetim Kurulundan ve Meclis üyeleri arasından 3 arkadaşımız, Mehmet AYDIN, Mustafa USLU, S. Selçuk BARSBAY Ak partiden Meclis Üyesi adayı, Bir arkadaşımız Murat Toycan SELÇUK İYİ Partiden Belediye Başkan Adayı, yine bir arkadaşımız Meclis Başkanımız Sinan BAYRAKTAR MHP'den Meclis Üyesi Adayı olmuştur. Beş arkadaşıma da başarılar diliyorum. Erbaa kamuoyu bilin ki; odamızdaki demokrasiye saygı ve çok seslilik bizim zenginliğimizdir. ERBAA TSO; tüm bu zenginliğiyle Erbaa'da ortak aklın ve kardeşliğin yaşatıldığı, yaşadığımız şehre değer katmaya çalışan, üreten, iş ve aş veren bir kuruluştur.

Son olarak; İstihdam Seferberliği vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu günün önemli bir anlamı daha var. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla cinsiyet ayrımcılığının ve şiddetin son bulduğu, bir yıldaki her günün kadınlarımızın olduğu bir dünya hayal ediyoruz. Bu hayalimize ortak olan tüm işverenlerimize, kadın girişimcilerimize, emekçi kadınlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, iş dünyasında daha çok kadın görme temennisiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.

Tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşrifleri için teşekkür ediyor Erbaa TSO aile adına en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
Gökalp COŞKUN

Sayfa Başı