HÜSEYİN AKBULUT ÇAMLICA CAMİİ MÜEZZİNİ OLDU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

HÜSEYİN AKBULUT ÇAMLICA CAMİİ MÜEZZİNİ OLDU

Tokat Erbaa'lı hemşehrimiz Hüseyin Akbulut Çamlıca Camii müezzini oldu.

2019-04-18
HÜSEYİN AKBULUT ÇAMLICA CAMİİ MÜEZZİNİ OLDU

Tokat Erbaa'lı hemşehrimiz Hüseyin Akbulut Çamlıca Camii müezzini oldu.

Hüseyin Akbulut Hocamız yaptığı açıklamada:

18.04.2019 Perşembe günü itibari ile, Büyük Çamlıca Camii Müezzinliği görevime resmen başlamış bulunmaktayım. Bu vesile ile başta bu mübarek görevi ikram eden yüce rabbime hamd ediyor, Üzerimde emeği olan annem babam, sevgili can yoldaşım eşim ve hayatta olan öğretmen ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Ahirete göç eden hocalarıma ise cenâbı hakk tan rahmet diliyor, bundan sonraki meslek hayatımda , her türlü olumsuzluklardan , fitneden fesattan kibirden riyâdan kazadan beladan uzak olmak için duâlarınızı beklerim. dedi.

ÇAMLICA CAMİİ

Altı yıl önce temeli atılan Çamlıca Camisi İslam dünyasının Regaip kandilini kutladığı 7 Mart perşembe günü sabah namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Peki cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak lanse edilen Çamlıca Camisi'nin özellikleri neler?
Camide aynı anda 63 bin kişi ibadet edebilecek kapasitede.


Kubbesi 34 metre çapında. Mimarisinde Osmanlı-Selçuklu ile günümüz mimarisinin çizgileri yer alıyor.

Türkiye'nin en büyük camisi olan Çamlıca Camisi İstanbul'un her noktasından görülebilecek.

İmanın şartını temsilen 6 minareli inşa edilen Çamlıca Camisi'nin üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde yapıldı.

Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor.

Kubbenin iç yüzeyine, 16 Türk devletine ithafen Allah'ın isimlerinden 16'sı, Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade edilerek yazıldı.

Ana kubbenin üzerine 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77 santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem yerleştirildi. Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük alemi olma özelliğini taşıyor.

Sayfa Başı