ERBAA TARIMSAL SULAMA SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK MI? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA TARIMSAL SULAMA SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK MI?

Erbaa'da yıllardır kapalı olan sulama kanalları sorunu Tokat Valisi Ozan Balcı'yı ziyaret ederek tekrar gündeme getirildi.

2019-05-27
ERBAA TARIMSAL SULAMA SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK MI?

Erbaa'da yıllardır kapalı olan sulama kanalları sorunu Tokat Valisi Ozan Balcı'yı ziyaret ederek tekrar gündeme getirildi.

Erbaa'da çiftçilerin tarımsal sulama sorunlarına çözüm bulmak için İlçe kaymakamı Bülent KARACAN Başkanlığındaki heyetle Tokat valisi Ozan BALCI'yı ziyaret edildi.

Erbaa Ziraat odasından yaspılan açıklamada: Erbaa Sağ Sahil Sulama Birliği sahası içerisinde olan Bağpınar, Üzümlü,Ballıbag ve Salkımören Köyleri ile Karşıyaka Mahallesi ve Karayaka Kasabamızdaki çiftçilerimiz Sulama Birliğinin yedi yıldır kapalı olmasından dolayı ekimi dikimi yapılan ürünlerden daha az verim aldıklarını ve sorunun çözümü için ikinci ziyaretimizi İlce Kaymakamımız Bülent KARACAN,Belediye Başkanımız Ertuğrul KARAĞÖL,İl genel Meclisi Üyelerimiz Ali ASLAN,Mesut ER,Fahri YILDIRIM ve Ziraat Odası Başkanımız Arif Yılmaz KÖKSAL Tokat Valimiz Ozan BALCI'yı makamında ziyaret ederek tasfiye işlemleri tamamlanmayan Sağ Sahil Sulama Birliğinin faal olmamasından dolayı yedi yıldır kuru tarımla ekim dikim yapıldığını bölgede verim kaybı yaşandığını ve böylece yöre tarımını olumsuz yönde etkilediği anlatıldı.Tokat Valimiz Ozan BALCI'da Toplantıya Çedaş genel müdürünü ,Tepekışla HES Müdürünü ve DSİ İl Müdürünü davet ederek her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini resmi yazışmaların yapılması talimatını verdi. Toplantıdan umut dolu ayrıldık İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren kanallara sular akacak çiftçilerimizde sulu tarıma geçecektir. Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı olarak yapılan bu çalışmalarda emeği ve katkısı olan Tokat Valimize; İlçe Kaymakamımıza,Belediye başkanımıza ,İl genel meclisi üyelerimize Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Sayfa Başı