TOKATTA KORKUTAN DEV YANGIN | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKATTA KORKUTAN DEV YANGIN

Tokat Yazmacılar Hanı alevlere teslim oldu

2020-01-19
TOKATTA KORKUTAN DEV YANGIN

Tokat Yazmacılar Hanı alevlere teslim oldu

Tokat Yazmacılar Hanı çatı kısmında çıkan yangın büyük hasara neden oldu. Yangında 22 işyeri kullanılamaz hale geldi.
H.H. Taner Yeşilsu
Edinilen bilgiye göre; Tokat Sebze Halinin yan tarafında bulunan yazmacılar hanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Devriye gezen polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Betonarme olan binanın çatısında çıkan yangın çatı altında bulunan malzemelerin etkisi ile biranda yayıldı

Yangında 22 iş yerinde büyük maddi hasar meydana geldi.

Yazmacılar Sitesi`nde ilk belirlemelere göre sobadan çıktığı tahmin edilen yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yazma yapımında kullanılan boya ve birçok kimyasal maddenin bulunduğu sitede küçük çaplı patlamalar meydana geldi. Çatıda başlayan alevlerin yayılması ile büyüyen yangına il itfaiye ekiplerinin yanı sıra ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ve polis TOMA araçları müdahale etti. Alevlerin göğe yükseldiği binada yangını iş yeri sahipleri yaşlı gözlerle izledi. Olay yerine gelen Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu incelemelerde bulundu. Vali Balcı, 22'ye yakın esnafın bulunduğu Yazmacılar Sitesi`nde ilk bilgilere göre yangının sobadan çıktığını belirterek, İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor. Esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz dedi.

Belediye Başkanı Eroğlu ise, yangının alt katlara sirayet etmemesi için ekiplerin çalışma yaptığını belirterek, "Yaş Sevze ve Meyve Hali yanındaki Yazmacılar Hanı üretim tesisinde sabah saat:06.00 civarında meydana gelen yangına İtfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yangının yanıcı maddelerin etkisi ile büyümesi sonucu çevre ilçelerimizden gelen takviye itfaiye ekipleri ve Polis tomalarımızın yardımlarıyla kısa sürede yangını kontrol altına aldık.

Can kaybının olmadığı yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi Yazmacılar Hanı esnaflarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Rabbim her türlü felaketlerden cümlemizi muhafaza eylesin. Sayın Valimiz ile birlikte ilk anlardan itibaren olay yerine intikal ederek tüm ekiplerimizle yangın bölgesinde esnaf kardeşlerimizin yanında olduk.

Allah'ın izni ile maddi hasarları gidermek için elimizden geleni yapacağız.

Tüm Tokatlı hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Yazmacılar Sitesi`nde iş yeri bulunan Mehmet Ergezer, 22 esnafın faaliyet gösterdiği işletmelerdeki toplam zararın büyük olduğunu ifade ederek, "Maddi kaybımız 20 milyonun üzerindedir. Burası sadece depo olarak kullanılan bir yer değil, imalathaneler de var. Boya hammaddeleri, kalıplar var. Biz devletimizden buranın afet kapsamına alınarak yardım yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sayfa Başı