Hayati İnanç Erbaalılarla Buluştu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Hayati İnanç Erbaalılarla Buluştu

Hayati İnanç Erbaalılar buluştu.

2020-02-12
Hayati İnanç Erbaalılarla Buluştu

İstanbul Karayakalılar Derneği, eğitim alanındaki projelerine bir yenisini daha ekledi.

İstanbul Karayakalılar Derneği, Erbaa Karayaka Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Erbaa Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Hayati İnanç söyleşisi öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü önce Erbaa Karayaka Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret eden Hayati İnanç buradan Erbaa Ahmet Yenihan Kongre Merkezinde düzenlenecek olan programa geçti.

Hayati İnanç programı öncesi Erbaa Karayaka Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Salim Güven, bir selamlama konuşması yaparak programa katılanlara teşekkürlerini sundu.

Daha sonra İstanbul Karayakalılar Dernek Başkanı Kazım Başar bu güzel organizasyon için duygu ve düşüncülerini ifade ettikten sonra programa emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl'de Hayati İnanç gibi değerli bir hocamızı Erbaa'da görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek bir teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket törenininin bitmesiyle televizyon programlarıyla, internette sohbet videolarıyla Türkçeyi sevdiren yazar Hayati İnanç, en güzel şiir ve hikayeleriyle Erbaalılarla buluştu.

Sevdalısı olduğu Divan edebiyatını, Türkçeyi yaptığı sohbetlerle özellikle gençlerle paylaşmayı bir hayat tarzı olarak benimseyen Hayati İnanç, hayranlık duyduğu divan edebiyatı şairlerini sıralarken Fatih Sultan Mehmet Han, Nabi ve Şeyh Galip Merhum'un yazdığı şiirlerden örnekler okudu.

Hayati İnanç şiirle birlikte ilahi aşkı da inceleyerek divan edebiyatından örnekler verdi. İnanç, geçmişte yazılmış, bugün üstü hayli tozlanmış, kendi tabiriyle zengin ve öksüz olarak tanımladığı divan edebiyatını insanlara sevdirmeye çalışıyor. Katılımcıların büyük beğeni ile dinlediği İnanç, programda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapan İnanç, "En değerli iş insana yatırım" diyerek klasik eserlerden edindiği heyecanı her yaştan insanlarla paylaşmaya gayret gösteriyor.

Hayati İnanç kimdir?

1961 yılında dünyaya gelen Hayati İnanç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Avukatlığının yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır.

Avukatlık mesleğinin yanı sıra Divan Edebiyatı sevdalısı olarak bilinen ünlü yazar TRT de "Can Veren Pervaneler" programını hazırlayıp sunmaktadır. Ve aynı adlı 4 eseriyle de büyük bir kitleye hitap etmektedir.

Hayati İnanç, hafızasında yedi binden fazla beyit barındırıyor.

Sayfa Başı