Kabule geçirilemeyen duyguların hali | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kabule geçirilemeyen duyguların hali

Kişisel Gelişim Uzmanı Meryem Kaplan Yazdı...

2020-12-03
Kabule geçirilemeyen duyguların hali

Yazdıklarımızın kalplere şifa olması dileği ile;

İnsana dair;

Kabule geçirilemeyen duyguların hali.

Alemlerin Rabbi insanı en güzel fiziki bedenle yarattı. Ruhu da bu bedene koyup kalbe yerleştirdi ve o ruhu insan yapabilmeyi bizim özgür irademize bıraktı. Peki biz insanlık mertebesinde nereye getirdik o ruhu!

Ruhun bana göre dört temel köşe taşı var. Bunlar; sevgi, saygı, değer bilinci ve Allaha teslimiyettir. Bu dört temelin birinde ya da hepsinde olan eksiklik her an yıkılmaya ramak kalmış bina misalidir ve bu binanın içinde oturan kişi, huzursuz, kendini güvende hissetmeyen, gelecek kaygısı yaşayan, mutlu olamayan, panik atak insanın hali gibidir.

Şuan ki modern psikiyatrinin (ben ötesi psikolojinin) temelleri de bu prensibe dayanır. 1800 lü yıllarda intihar vakalarında artışlar, akıl hastanelerinin dolması vb sebeplerden dolayı insan ruhunu anlamaya yönelik araştırmalar yapılmaya başlanmıştır.

Avrupa ve Amerika'da psikoloji üzerine araştırmalar ve deneyler yapılırken çok fazla eski kitap okunup araştırıldığını biliyoruz. İnsan ruhunu anlama noktasında İslam Tasavvufu öğretilerinden (İbn-i Arabi Fusus'ul Hikem dünyada en çok çevirisinin şerhi yapılan kitaptır) bir çok İslam Tasavvuf ehlinin kitapları, Hintlerin Ayurveda kültürüne ait kutsal Veda metinleri, Tibet kültürün vb kadar araştırmalar yapılmıştır.

Bugün ki ben ötesi psikolojinin milattan önce ve milattan sonra yaşayan bilginlerin ve kutsal metinlerin anlaşılabildiği kadar günümüze uyarlanmasıdır. Varılan ortak sonuçta benim gördüğüm Kutsal Veda Metinleri ve Tirmizi'nin Nefis Mertebelerinin Amerikalı ve Avrupalılar tarafından kendi yorumlarına göre yapılan yeni sentezleridir.

David R. Hawkinse ait olan Bilinç haritası skalasında ki duygu ve hallerin ruhun dört temel taşı prensibiyle eşleştiğini görebiliriz.

Bilinç haritasındaki Utanç 20 –Gurur 175 frekans aralığındaysanız ruhunuz ve kalbiniz çok fazla acı çekiyor demektir. Profesyonel destek alarak bu düşük frekanstan kurtulabilirsiniz.

Utanç, suçluluk, hissizlik, yas, korku, arzu, öfke, ve gurur duygularının açılımları; değersiz hissetme, tam olarak değerinin farkında olamama, kendini olduğu gibi kabul edememe, kendini sevmeye ve sevilmeye layık görememe, kendini sürekli hatalı görme, kendi ile bitmek bilmeyen savaş hali, öfke, nefret, günahkar hissetme, endişe, öfke, kindarlık, gaddarlık, kurban bilincinde hissetme, gücünden fazla yük alma, ölüm korkusu, duygularının çıkış noktaları tespit edilerek olumsuz duygular olumlu duygulara dönüştürülür. Birey bu duygularla tek başına baş edemez, kendi kendine olumlamalar yapsa bile en ufak bir olayda tekrar duygu tetiklenir ve daha ağır bir şekilde geri döner. Bu duygular kendini sevme, kendine saygı duyma ve kendi değerini bilme ve teslimiyet duygusunun eksik tarafına karşılık gelir.

Yapılan Holoterapi Nefes Çalışmalarında eksik kalan bu olumsuz duyguları olumlu hale dönüştürülerek kişinin yaşam kalitesini artırması hedeflenir.

Haftaya Bilinç Haritasını okumaya devam edeceğiz. İnsana dair yazacağımız daha çok şey var. Sorularınızı iletişim adreslerine gönderebilirsiniz.

ınstagram:@holoterapisst

mail adresi: kaplanmery@hotmail.com

Kişisel Gelişim Uzmanı

Meryem Kaplan 30/11/2020

Sayfa Başı