Erbaa'da AŞURE Günü | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da AŞURE Günü

Erbaa’da kaymakamlık, belediye ve müftülük aşure günü sebebiyle 1500 kişiye aşure dağıttı.

2021-08-18
Erbaa'da AŞURE Günü

Erbaa'da kaymakamlık, belediye ve müftülük aşure günü sebebiyle 1500 kişiye aşure dağıttı.


Aşure günü sebebiyle Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi ve İlçe Müftülüğü Kültür Parkı'nda 1500 kişiye aşure ikramında bulundu. Düzenlenen etkinliğe Erbaa Kaymakamı Mustafa Temiz, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yıldız, İlçe Müftüsü Muhammet Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Kaymakamı Temiz ve Başkan Karagöl kazanlarda hazırlanan aşureyi vatandaşlara ikram etti.

Hicret, Aşure ve Kerbela'nın bütün Müslümanlar için ortak duygular barındırdığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Peygamber efendimiz Muharrem ayı ile ilgili olarak "Ramazan orucu dışında en faziletli oruç, Allah'ın ayı Muharremde tutulan oruçtur." diye ifade etmiştir. Hicri 61 yılının 10 Muharrem gününde Kerbela'da, Sevgili Peygamberimizin "dünyanın iki çiçeği", "cennet çocuklarının efendileri" diye övdüğü, Hazreti Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt'ten 70'den fazla insanın şehit edilmesi bütün müminleri derinden yaralamış, Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Ayrıca Hazreti Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hazreti
Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti Yakup'un oğlu Yusuf'a kavuşması, Hazreti Eyyüb'ün hastalıklarının iyileşmesi, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğulları'nı firavun'dan kurtarması, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazreti İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesi gibi bir çok önemli mucizenin yine aşure gününde gerçekleştiği ifade edilmektedir. Matem ve mucizeler günü olmasının yanında ayrıca bugün yapılan Aşure, Nuh Tufanı ile başladığı rivayet edilmekte, halk arasında paylaşmanın, kardeşliğin ve bereketin simgesi haline gelerek, birlik ve beraberliği perçinlemektedir." dedi.

Sayfa Başı