Erbaa Kent Kütüphanesi için arsa tahsisi gerçekleştirildi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Kent Kütüphanesi için arsa tahsisi gerçekleştirildi

Erbaa’da Kent Kütüphanesi yapılması için belirlenen Mimar Sinan Mahallesi’ndeki belediyeye ait arsa İl Özel İdareye devredildi. Devir işlemleri sonrası kent kütüphanesinin inşası için çalışmaların başlaması bekleniyor.

2022-06-16
Erbaa Kent Kütüphanesi için arsa tahsisi gerçekleştirildi

Erbaa'da Kent Kütüphanesi yapılması için belirlenen Mimar Sinan Mahallesi'ndeki belediyeye ait arsa İl Özel İdareye devredildi. Devir işlemleri sonrası kent kütüphanesinin inşası için çalışmaların başlaması bekleniyor.

Erbaa Belediyesine ait Mimar Sinan Mahallesindeki arsa, Kent Kütüphanesi yapılması amacıyla İl Özel İdare'ye karşılıklı takas yöntemiyle devredildi. İsmet Paşa Mahallesinde bulunan İl Özel İdare'ye ait arsa ise belediyeye devredildi. Yapılan devir törenine Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ile Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl katıldı. Devir işleminin arından Mimar Sinan Mahallesindeki arsaya Kent Kütüphanesi yapılacak. Bir süredir kent kütüphanesi ihtiyacını karşılamak üzere alan araştırmaları yapıldığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Yapılan araştırmalar sonrası imarda Kent Kütüphanesi olarak belirlediğimiz arsada karar kılındı. Mimar Sinan Mahallesindeki belediyemize ait arsa üzerine Kent Kütüphanesi yapılması için arsamızı İl Özel İdare'ye devrettik. Karşılığında İl Özel İdare'ye ait İsmet Paşa Mahallesindeki arsayı belediyemizin mülkiyetine geçirdik. Devir işlemlerinin ardından proje ve inşa çalışmalarının kısa sürede başlayıp tamamlanmasını bekliyoruz. Erbaa'mıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Sayfa Başı