BAŞKAN EROĞLU , ENGELLİLERLE YÜRÜDÜ! | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU , ENGELLİLERLE YÜRÜDÜ!

BAŞKAN EROĞLU , ENGELLİLERLE YÜRÜDÜ!

2014-11-03
BAŞKAN EROĞLU , ENGELLİLERLE YÜRÜDÜ!

Türkiye'deki milyonlarca engelli vatandaşın evlerinden dışarı çıkmadığını belirten Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Biz, engelli yürüyüş bandının yer aldığı yenilenmiş kaldırımlarımız ve engellilere yönelik diğer çalışmalarımızla engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkıp, cadde ve sokaklarda rahatça dolaşarak onlara bu şehrin birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yenilenen GOP Bulvarı kaldırımlarında görme engellileri yönlendirmek için yapılan ve ayak altından hissedilebilen kılavuz yol izleri uygulama yürüyüşüne katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, şehri tüm Tokatlılar için rahat ve yaşanabilir bir kimliği kavuşturacaklarını söyledi.

Tokat Belediyesi tarafından bulvarın tamamında hazırlanan engelli yürüyüş bandında görme engelli çocuklarla birlikte yürüyen Başkan Eroğlu, engellilere yönelik yeni çalışmaların da müjdesini verdi. Yakın zamanda "Engelli Taksi" projesi ile engelli vatandaşların acil durumlarında ve ihtiyaç hissettiklerinde ulaşım hizmetine kavuşacaklarını da belirten Başkan Eroğlu, "Geçtiğimiz 15 Ekim Görme Engelliler Günüydü ve Beyaz Ay Derneği ile Görme Engelliler İlköğretim Okulumuzla bugün farklı bir etkinliği ve farklı bir yürüyüşü Niksar yolu Kavşağımızda başlattık. Bugün engelli kardeşlerimizle beraber olalım, birlikte olalım istedik. Tokat Belediyesi olarak kaldırımlarımızda yapmış olduğumuz engelli vatandaşlarımıza yönelik işaretçilerimiz üzerinde çocuklarımız eşliğinde yürüyerek bir farkındalık oluşturmak istedik. Bizler "Engelsiz Şehir Tokat" sloganıyla yola çıktık ve kısa sürede çalışmalarımızı başlattık. İlk olarak caddelerimizde bu yürüyüş kılavuz izleri ve iniş çıkış rampaları ile kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. Devamında ise İnşallah toplu taşıma araçlarının kullanılabilir hale getirilmesi ve Engelli Taksi uygulamasını hizmete sokacağız. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden alıp, ulaşmak istedikleri noktaya bıraktıktan sonra tekrar evlerine götürerek, her daim engellilerimizin yanlarında olduğumuzu ve yaşadıkları zorlukları giderme gayretinde bulunduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Nihayetinde hepimiz engelli adayıyız ve bu bilinçle onlarında bu şehirde rahatça yaşamaları için gerekli tüm kurumlar ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. İşte bugün engelli kardeşlerimizle birlikte şehrimizde birlikte yürüyor, bundan sonra bu kullanım alanlarının katlanarak artacağını ifade etmek istiyorum. Umarım daha birçok faydalı ve hayırlı hizmette bir arada oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra bulvar boyunca yürüyen engellilerle konuşan Başkan Eroğlu, engelli vatandaşlardan kaldırımların kullanışlı olduğunu ve yürürken kendilerini rahat hissettiklerini öğrenince büyük memnuniyet duydu.

Sayfa Başı