Video konferans sistemi ile hakim karşısına çıktılar | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Video konferans sistemi ile hakim karşısına çıktılar

Tokatta 5 Kişinin Öldürülmesi Davası Devam Ediyor

2014-11-18
Video konferans sistemi ile hakim karşısına çıktılar

Tokat'ta geçen Mart ayında adliye binası arkasında otomobilin içinde bulunan 5 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan amca çocukları Ömer Yılmaz (18) ile S.Y. (17) güvenlik gerekçesiyle tutuklu bulundukları Amasya Cezaevinden, video konferans sistemi ile hakim karşısına çıktı.

2012 yılında, Tokat merkeze bağlı Semerci Köyü'nde hayvan otlatma meselesi yüzünden Bal ve Yılmaz aileleri arasında çıkan ve Bekir Yılmaz'ın ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra kan davası başladı. Bu olayın ardından Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, sanıklar İzzet Bal ve Murat Bal'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Olayla ilgili açılan davanın duruşmasına katılmak için geçen Mart ayında adliyeye gelen İzzet Bal (67), oğulları Murat (35), Alaattin (32), Sakin (33) ve gelini Semra Bal (32) otomobillerinin içindeyken, 2012'de öldürülen Bekir Yılmaz'ın oğlu S.Y. ve amcasının oğlu Ömer Yılmaz'ın pompalı tüfekli saldırısına uğrayarak yaşamlarını yitirdi. Kuzenler S.Y. ile Ömer Yılmaz tutuklanarak önce Tokat Çamlıbel cezaevine, ardından güvenlik gerekçesiyle Amasya'da bulunan cezaevine sevk edildi.

VİDEO KONFERANS SİSTEMİ İLE KATILDILAR

Olayın ardından S.Y. ve Ömer Yılmaz hakkında TCK 82/1 a,j ve k maddeleri gereğince tasarlayarak, kan gütme ve töre saiki ile adam öldürmekten ayrı ayrı 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ikinci duruşması bugün Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmaya Amasya cezaevinde tutuklu bulunan S.Y. ve Ömer Yılmaz video konferans yöntemi ile katılırken, adli kontrol şartıyla TCK 38'inci maddesi uyarınca azmettirme suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Yılmaz ailesinden Hacı Mehmet Yılmaz, Mustafa Yılmaz, Hacıer Yılmaz, Mustafa Yılmaz ile her iki tarafın avukatı hazır bulundu.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy, önce avukatları dinledi. Ardından tutuklu yargılanan S.Y. ile Ömer Yılmaz'ın taleplerini sordu. "Talebim yok" diyen S.Y. olay öncesinde ruh sağlığının bozuk olduğunu ve Tokat Devlet Hastanesi ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi psikoloji bölümünde tedavi gördüğünü söyledi. Ömer Yılmaz ise kendisinin de 18 yaşından küçük olduğunu ileri sürdü. Sanık diğer 4 kişi ise suçlamaları kabul etmeyerek adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep etti.

Duruşmaya 5 dakika ara veren Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoy, daha sonra S.Y.'nin ifadesi doğrultusunda hastanede tedavi görüp görmediğinin belirlenmesini, buradan gelen cevabın Adli Tıpa gönderilerek ruh sağlığının sorulmasını isterken, Ömer Yılmaz'ın ise Semerci köyünde eğitime ne zaman başladığının tespiti ile gerçek yaşının belirlenmesine karar verdi. Ayrıca her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz 4 sanığın adli kontrol şartlarının kaldırılmasının reddine karar verildi. Duruşma 27 Ocak'a ertelendi.

Sayfa Başı