Yalnız Yürümeyeceksin İmza Töreninde Duygusal Anlar | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Yalnız Yürümeyeceksin İmza Töreninde Duygusal Anlar

Sinevizyonla Duygusal Anlar

2014-12-06
Yalnız Yürümeyeceksin İmza Töreninde Duygusal Anlar



Avrupa Birliği (Ab) Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, 40 yıllık sigortacılık hayatından önemli kesitler içeren "Yalnız Yürümeyeceksin" isimli hatıra kitabının imza töreninde sinevizyonda hayat hikayesini izlerken duygusal anlar yaşadı. Büyükkaya, bir insanın en büyük ayıbının geçmişinden utanmak olduğunu söyledi.

Memleketi Tokat'ta temaslarını sürdüren Ab Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, çocukluğunun geçtiği Sulu Sokak Çarşısı'nı gezdi. Tokat Valisi Cevdet Can, TokatBelediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Adem Çelik ve beraberindekilerle birlikte çeşitli temaslarda bulunan Büyükkaya, vatandaşlarla da sohbet etti. Tokat Müzesi başta olmak üzere tarihi Tokat evleri ve Deveciler Hanı'nı gezen Büyükkaya'ya tarihi çarşıda çay ikram edildi. Tokat'a her fırsatta geldiğini ifade eden Büyükkaya, kentteki değişimin fark edildiğini ifade ederek, "Son bir yılda Tokat'taki değişimi görmek beni çok mutlu etti. Ben de Sulu Sokaklıyım, burada büyüdüm. Müzeyi ilk defa gezdim. Gerçekten harika bir müze olmuş. Biraz önce Kültür Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüm, Sulu Han'ın da biran önce tamamlanıp buradaki kültür havuzunun biran önce bitmesi için ondan da ricada bulundum. Gördüğüm kadarı ile Tokat'ın yönetiminde sorumluluk alan valimiz, belediye başkanımız, her noktadaki üniversitemiz Tokat'ı geçmişi ile buluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu birlikteliği görmek açıkçası beni Tokatlı olarak çok mutlu etti. Bu gayret devam ederse Tokat geçmişine layık bir yere dönecektir. Buna inanıyorum" dedi.

Tokat'ta en yeni bilinen eserin 400 yıllık olduğuna dikkat çeken Büyükkaya, "Dünyada ufacık bir eseri olanlar bunu o kadar allayıp pullayıp satıyorlar. Tokat'ta çok önemli, tarihe ışık tutan eserler var. Bende aile yadigarı olan, atın eğeri üzerine konulan 400 yıllık halıyı müzeye bağışlayacağım" diye konuştu.

"BİR İNSANIN EN BÜYÜK AYIBI GEÇMİŞİNDEN UTANMAK"

Sulu Sokak Çarşısı'ndaki gezisinin ardından Ab Bakan Yardımcısı Büyükkaya, 40 yıllık sigortacılık hayatından önemli kesitler içeren "Yalnız Yürümeyeceksin" isimli hatıra kitabının imza törenine katıldı. Tower Otel'de düzenlenen programda konuşan TokatBelediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Yalnız yürümeden birlikte ve beraber yürüyerek, birlikte rahmet vardır ayeti kerimesine uyarak ve inşallah istişare ile şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz, büyüteceğiz, güzelleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Can ise, Tokat'ta kurulan medeniyetlerin tekrar gün ışığına çıkacağını söyledi.Tokat'ın artık çiçeğinin açma zamanı geldiğini ifade eden Vali Can, "Artık bulunduğumuz şehirlerde 4 tane akıl var. Bu 4 akıl idari akıl, siyasi akıl, sivil akıl, yerel akıl. Bu 4 akılı bir araya getirerek ortak akılla olaylara bakarsanız, sistemi kurarsanız tıkır tıkır çalışır diye söyledik" ifadelerini kullandı.

Sinevizyonda hayat hikayesini izleyen Bakan Yardımcısı Büyükkaya, duygusal anlar yaşadı. Doğup büyüdüğü yerde insanın güzel şekilde anılmasının güzel bir duygu olduğunu ifade eden Büyükkaya, hayat hikayesini dile getirdi. Bir insanın en büyük ayıbının geçmişinden utanmak olduğunu ifade eden Büyükkaya, "Onunla yüzleşmek, birlikte yaşamak kadar güzel bir şey yok aslında. İnsanlar fakir, zengin olabilir. Fakirlikte, zenginlikte izahı kavramlardır. Kim kime göre fakir, kim kime göre zengin? Önemli olan insanın, insanlara hizmet eden insanlarla belirli bir noktada birlikteliği yaşayabilecek, o hizmeti yapabilecek anlayışta olması lazım. Kitabımda neysem onu yazdım" dedi.

Başkan Eroğlu, Bakan Yardımcısı Büyükkaya'ya konuşmasının ardından 124 yıllık bakır bakraç, Vali Can da Tokat kitabı hediye etti. Büyükkaya, programın sonunda okurlarına "Yalnız Yürümeyeceksin" isimli kitabını imzaladı

Sayfa Başı