Ödp'liler, Konsere Yönelik Tepkiyi Protesto Etti | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Ödp'liler, Konsere Yönelik Tepkiyi Protesto Etti

Tokat'ta Protesto

2014-12-15
Ödp'liler, Konsere Yönelik Tepkiyi Protesto Etti

Tokat'ta Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, dün bir düğün salonunda eğlence düzenleyen üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen protestoya tepki gösterdi.

Kentte dün Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan çoğu doğu illerinden gelen öğrenciler, bir düğün salonunda eğlence amaçlı konser düzenledi. Ancak konsere tepki gösteren Ülkü Ocakları mensupları yürüyüş yaparak konserin yapıldığı alanda gitmek istedi. Polisler, grubun önünü Taşhan önünde kesti ve ilerlemelerine izin vermedi. Konsere katılan üniversiteli öğrenciler ise konser sonrası güvenlik nedeniyle yaklaşık 2 saat bekletildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri arasında salonda ayrıldı.

ÖDP TEPKİ GÖSTERDİ

ÖDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk ve beraberindeki 15 kişi, parti binasından yaklaşık 50 metre yürüyerek Niksar Yolu kavşağında açıklama yaptı. Açıklama öncesi çevik kuvvet ekipleri çevrede hazır bekletilirken, çok sayıda sivil polis önlem aldı. 'Faşizme geçit vermeyeceğiz' sloganı atan grup adına konuşan Konuk, "Dün bizlere ve arkadaşlarımıza yapılan saldırı gerici, çağ dışı bir zihniyetin ürünü faşizmin kendisidir. Biz ülkemizde her türden ayrımcılığı ve her türden ırkçılığı suç sayıldığı, özgür, eşit, demokratik bir Türkiye'nin mücadelesini dün verdik bugünde bıkmadan vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamda bizler bu ülkede yaşayan her kesimin dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun yok sayılmadığı eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşamın hüküm sürdüğü bir Türkiye yaratılma özlemi ve kararlığıyla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Sayfa Başı