Turhal'da Evlenme Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Turhal'da Evlenme Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.

2014-12-16
Turhal'da Evlenme Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası


Tokat'ın Turhal ilçesinde evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 Suriye uyruklu kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, N.O. (31) Şanlıurfa'da tanıştığı Suriye uyruklu E.A. (23) ve annesi A.A'yı Turhal ilçesine getirdi. Evlilik hazırlığı yapan N.O, E.A. ve A.A. ile ziynet ve giyim alışverişi yaparak eve döndü.

Bir süre sonra N.O'nun evden ayrılmasıyla kadınlar, 40 bin lira değerindeki ziynet ve giyim eşyasını alarak kaçtı. Dolandırıldığını anlayan N.O, polisi arayarak yardım istedi.

Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, anne ve kızını Şanlıurfa'ya gitmek üzereyken ilçe otogarında yakaladı.
Öte yandan, Turhal'da yaşayan H.C.A. (54), evlenmek amacıyla Suriye uyruklu E.M.C. (22) ile tanıştı. E.M.C, düğün için ziynet eşyası aldırarak bir gece H.C.A'nın evinde kaldı. E.M.C, H.C.A'nın banyoya girdiği sırada ziynet eşyası ve bir miktar parayı alarak evden kaçtı. H.C.A'nın durumu bildirmesi üzerine harekete geçen ekipler, kadını gözaltına aldı.


Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.

Turhal İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız evlenme vaadiyle anlaştıkları bayanları ikametlerine kabul etmişler ancak dolandırıcıların geldikleri evde para, ziynet eşyası gibi malzemeleri aldıktan sonra ikametten kaçmak suretiyle vatandaşlarımızı mağdur ettikleri tespit edilmiştir" dedi

Sayfa Başı