Yöresel Ürünler Pazarı Nasıl Canlanacak? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Yöresel Ürünler Pazarı Nasıl Canlanacak?

Toplantıda Neler Konuşuldu?

2014-12-24
Yöresel Ürünler Pazarı Nasıl Canlanacak?

Başkan Yıldırım STK'larla Yöresel Ürünler Pazarını Konuştu
Başkan Hüseyin Yıldırım Yöresel Ürünler Pazarı ve Otopark olarak inşaa edilen yapının, atıl kalması sebebiyle Erbaa'daki STK, mimar ve mühendislerle toplantı yaptı. Erbaa Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yavuz Önal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Çetiner, Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal'ın yanı sıra Erbaalı Mimar ve Mühendisler katıldı.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 Milyon TL harcanarak, yapımı tamamlanan Yöresel Ürünler Pazarının amacına uygun kullanılmaması, genellikle boş ve atıl kalması sebebiyle Başkan Hüseyin Yıldırım STK temsilcileri, Mimar ve Mühendislerle fikir alışverişi yaparak STK temsilcileri, mimar ve mühendislerin Yöresel Ürünler Pazarıyla ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

Yöresel Ürünler Pazarı olarak inşa edilen binanın vatandaşlar ve esnaf tarafınan kullanılmamasına işaret eden Başkan Yıldırım bu noktanın canlandırılabilmesi için çalışmalar yapmak istediklerini bunun için de STK, mimar ve mühendislerin düşüncelerine başvurduklarını belirtti. Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun Yöresel Ürünler Pazarında bulunan balıkçı esnafının Erbaalı vatandaşların alışveriş yapmak için içeriye girmeyi tercih etmemesi sebebiyle dışarıya tezgah açtıklarını gözlemlediğini belirterek bu durumun atıllığın bir göstergesi olduğunu söyledi. Yöresel Ürünler Pazarının farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflarının da gösterildiği toplantıda pazardaki esnaf sayısında ciddi bir azalma yaşandığı gözlemlendi.

Yaklaşık 3 Milyon TL harcanarak yapılan binadaki atıllığı gidermek için, STK, mimar ve mühendislerin görüşlerini dinleyen Başkan Yıldırım," Sivil Toplum Kuruluşları, mimar ve mühendislerimizin katkılarıyla, Erbaa'nın öz kaynakları harcanarak inşa edilen bu fiziki mekanların Erbaa'ya katkı vermesi için burada toplandık. STK, Mimar ve Mühendislerin bu mekanlarla ilgili katkıları bizim için önemli. Bizim bu noktalarla ilgili bazı kararlar vermemiz gerekiyor. Bu kararları da Erbaalılardan bağımsız vermeyeceğiz. Bu binalar Erbaalıların, Erbaa Belediyesinin parası harcanarak yapıldı ve bu binaların Erbaalıya katkı vermesi gerekiyor. Ancak şuan her vatandaşımızın da gözlemlediği gibi bu binalar Erbaa ekonomisine de, sosyal yaşamına da, Erbaa Belediyesine de katkı sağlamıyor. Bu sebeple Erbaalıların görüşlerine önem vererek atıl durumdaki bu yerlerle ilgili karar vermek için toplantılarımızı sürdürerek bu yerlerle ilgili çalışma başlatacağız" dedi.



Sayfa Başı