RÜŞTÜ BOZKURT İLE EKONOMİ VE GELECEĞİMİZ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

RÜŞTÜ BOZKURT İLE EKONOMİ VE GELECEĞİMİZ

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğine konuk olan Rüştü Bozkurt...

2017-01-15
RÜŞTÜ BOZKURT İLE EKONOMİ VE GELECEĞİMİZ

Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneğinde " Türkiye Ekonomisi ve geleceğimiz " tartışıldı: Erbaa kültür ve dayanışma derneğinin ayda bir pazar günleri düzenlediği geleneksel toplantılarının 2017 yılı ilk toplantısı yapıldı. Konuşmacı olarak Dünya Ekonomi gazetesi yazarı hemşehrimiz Rüştü Bozkurt'un katıldığı toplantı derneğin her yaş grubundaki üyelerinin samimi ve arzulu katkılarıyla oldukça sıcak bir ortamda geçti.

Dernek Başkanı Ceyhun Oral'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı daha sonra üyelerin kendilerini tanıtmasıyla devam etti.

Konuk konuşmacı Rüştü Bozkurt :Türkiyemizin bütün olumsuzluklara rağmen ekonomisinin 2016'da %5 kendiliğinden büyümüş olduğunu vurgulayarak , ülkemizin kötü yönetilse bile etraftaki ülkeler içerisinde son 30 yıldır üretmeyi bilen tek ülke olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı.Türkiye'nin ekonomisinin avantajlarına değinerek , son olaylarla geçici zaafa uğrasa bile 1000 yıllık bir ordu geleneği olduğunu söyledi .ülke bürokrasisinin Nizamülmülk' den beri köklü ve deneyimli olduğunu vurguladı.Türk insanının girişimci insan olduğunu , imparatorluktan gelen ciddi devlet birikimi olduğundan bahsetti. Eğer etrafımızda barış olursa ülkemizin bir merkez ülke olacağını bunun da ekonomi ve gelişme için çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi.Yaşadığımız yıllarda sadece ülkemizin değil bütün dünyanın bir çalkantı içinde olduğunu bu dönemi akıl ,uzlaşı ve öngörü ile ancak hasarsız atlatabileceğimizi belirtti.Kurumların refah ve kalkınmada çok önemli olması dolayısıyla kurum kavramında liyakata ve tecrübeye önem verilmesi gerektiğini söyledi."Kul sıkışmayınca Hızır yardım etmezmiş "sözünü hatırlatarak ülkenin sıkışık olduğu bu günleri de atlatacağımızı vurguladı .Sık sık enseyi karartmayalım diye vurgu yaptığı konuşmasında ülkenin son yıllarda sıkıntılı bir sürecten geçildiğini ve ülke olarak bugünleride atlatacağız dedi.

3 gün önce 75 yaşına bastığı için Erbaa derneği tarafından yaptırılan pastayı keserken "inşallah beş yıl sonra da 80. yaş günümü burada iyi bir ekonomisi olan ülkede kutlarız diye temennide bulundu . Samimi bir ortamda geçen konuşma dinleyecilerin sorduğu sorulara verdiği yanıtlardan sonra alkışlarla son buldu.

Haberin videoları yüklendiği zaman sayfamızda paylaşacağız...

Sayfa Başı