KATMER DEĞİL ERBAA KATMERİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KATMER DEĞİL ERBAA KATMERİ

Erbaa’da hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek üretilen Erbaa Katmerine Erbaa Belediyesi’nin başvurusuyla Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

2023-08-10
KATMER DEĞİL ERBAA KATMERİ

Erbaa'da hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek üretilen Erbaa Katmerine Erbaa Belediyesi'nin başvurusuyla Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.


İlçede genellikle pide salonlarında üretilen, hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek yapılan ‘Erbaa Katmeri' Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Erbaa Belediyesi OKA'nın katkılarıyla katmerin tescillenmesi için 2022 yılında başvuru yaptı. Değerlendirmeler sonucu Erbaa Katmerine Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
Asıl amaçlarının esnafın kazancını arttırmak olduğunu belirten Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Bizler özel günlerimizde misafirlerimiz geldiğinde veyahut ta bir misafirimizi uğurladığımızda pide ile beraber katmerimiz de hep yapılır. Erbaa Katmeriyle alakalı biz coğrafi tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bununla ilgili yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de katmerimizin coğrafi işaretini almış olduk. Artık katmerimiz ‘Erbaa Katmeri' olarak anılacak. Biz bu yaptığımız çalışmayı, kültürümüzü devam ettirmek, tescillemek, katmerimizin tanıtımını, bununla beraber Erbaa'mızın tanıtımını sağlamaktı. Asıl amacımız esnafımızın bu konudaki kazancını, arttırmak. Burada hem esnafımızın daha çok kazanmasını şehrimizin, Erbaa'mızın isminin daha çok duyurulması için bu çalışmayı neticelendirdik." dedi.

Sayfa Başı