Erbaa'da Bisiklet Turu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Bisiklet Turu

Erbaa Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle ilçede bisiklet turu düzenledi.

2023-09-20
Erbaa'da Bisiklet Turu

Çamlık Korupark Millet Bahçesi'nden başlayan tur, yapım çalışmalarında sona yaklaşılan Park Vadi Millet Bahçesi 2'nci etapta sona erdi.

Erbaa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle Erbaa Bisiklet Severler Kulübü, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla bisiklet turu düzenledi. Çok sayıda bisikletlinin katılımıyla düzenlenen etkinlik Çamlık Korupark Millet Bahçesi önünden başladı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl'ün de bisiklet kullandığı etkinlikte İmbat Park güzergahı üzerinden Park Vadi Millet Bahçesi 2'nci etabın yapıldığı alana gelindi. Etkinlik toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Şehirde bisiklet kullanımını arttırmak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Biz biliyorsunuz çamlığa ve park vadinin giriş kısmına iki tane bisiklet istasyonu kurduk. Erbis uygulamasını yükleyerek bisiklet kiralama işlemini gerçekleştirip şehirde kullanabiliyorsunuz. Buna bir de bisiklet yolu lazımdı. Özellikle İmbat deresinin kenarında yaptığımız projebisiklet yolu eksiğini gidermek için ilk önemli bir adım olacak. Bugün İmbat Park'ın eski halinden yeni haline dönüşümünün nasıl gerçekleştiğini göstermek adına o güzergahı kullandık. O bisiklet yolu projenin birinci etabı. Ayrıca o birinci etabın da yarısı. Bunun daha karşı tarafları var. İkinci etap kısmı var. Bir de oranın Park Vadi'ye bağlanma kısmı var. Bizim takip ettiğimiz güzergahta bisiklet yolundan güvenli şekilde insanların İmbat'tan buraya gelmesini sağlamak için bu kısmı ilerde yapacağız. Çamlıktaki istasyonu da bir bisiklet yolu ile şehrin içerisine adapte edecek şekilde Çamlık ile İmbat projesini birbirine bağlamayı planlıyoruz. Yani bisiklet istasyonundan bisikleti alan bir kişi bisiklet yolundan çıkmadan Park Vadi'ye gelebilecek. Amacımız bu. Bisiklet kullanımını arttıralım istiyoruz. Park Vadi 2'nci etap ile ilgili de bilgi vereyim. Burada voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu, çocuk oyun alanları ve sahil boyunca yürüyüş yolu yapıyoruz. İçinde sosyal donatı alanlarının da yer alacağı Park Vadi 2'nci etapta eski Erbaa evlerinin bulunduğu bir bölüm planlıyor, gelecekte suyu da aktif olarak kullanabileceğimiz araçlarla Park Vadiyi geliştirip büyütmeyi planlıyoruz." dedi.

Sayfa Başı